Witam
Od 2 dni przeszukuję forum i nic nie pomogło.
A więc problem jest taki iż nie mogę połączyć się z ecu w Golf 3 tdi 1z 95.r , z strony technicznej kabel diagnostyczny i reszta jest ok ponieważ bez problemu łączę się u mnie w passacie b4 tdi 1z .
Z tego co wyczytałem to może być brak lini K ale jest napięcie 9,20v linia K a linia L 12,12v. Gdy próbuję połączyć się z engine to przy każdej próbie a jest ich 4 kontrolka świec mruga 2 razy , gdy odłączę linię L jest to samo tylko że nie mruga kontrolka świec , próbowałem też linię K podłączyć bezpośrednio pod ecu 61pin i nic dalej to samo .
Nie wiem może z ecu mam coś nie tak , dodam że nie jestem elektronikiem mam prawo się mylić ale jak sprawdziłem przejście miernikiem z 7pin obd2 lini K do wtyczki ecu to miernik piszczał w około 18 pinach czy tak ma być czy jakieś zwarcie jest . Ecu jest o numerach 028 906 021 c .
Proszę o wszelkie wskazówki bo muszę sprawdzić u brata kąt wtrysku bo coś słabo odpala .
P.S
Na elektrodzie zadałem takie pytanie i moderator zamknął temat bo napisał że mam kabel za 20 zł z alledrogo.