Witam potrzebuje pomocy zgubiły mi sie wolne obroty w czasie jazdy i teraz odpala ale tylko jak trzymam noge na gazie wiec doszłem do tego ze niema zasilania na silniczku krokowym gdzie szukac jakiegos przekaznika lub bezpiecznika za to odpowiedzialne(zasilanie sie pojawilo)
Ostatnio edytowano 30 gru 2011, o 21:16 przez kobra77, łącznie edytowano 1 raz
nie zapala tylko jak dodam gazu i go trzymie czyjnik temp jest wymieniony 2 miesiace temu a mierzylem miernikiem napiecie na kostce zasilania krokowca i nie pokazuje nic
kobra77, do dalszych rad potrzeba żebyś napisał typ silnika. Silniki 2.0 mają oznaczenia 2E, ADY AGG, inne rzadziej. Znajdź fotki w necie i porównaj albo wklej tu będziemy myśleć.
Silnik 2E ( problem juz w polowie rozwiazany obroty sie pojawily ale tylko na cieplym silniku wrociło tez zasilanie krokowego ale co dziwne auto postało 30 minut i przy kolejnym odpaleniu auta troche nierowno wkrecalo sie na obroty przez chwile i pozniej znowu bylo ok) dopisze tylko ze wymieniałem z tydzien temu regulator cisnienia paliwa i pare dni jezdziłem bez problemu do momentu gdy zabraklo mi gazu i przelaczylem auto na benzyne wtedy zniknely obroty PROSZE PRZENIESC TEMAT DO ODPOWIEDNIEGO DZIALU ELEKTRYKA OK
na benzynie i na gazie jest tak samo jak cieply obroty sa jak zimny niema
[ Dodano: 2012-01-06, 17:22 ]
Wrócę do tematu bo dalej walczę z brakiem obrotów dziś zdjąłem wtyczke z czujnika temperatury i auto wogóle nie chciało odpalic załozyłem bylo OK .Co moge jeszcze sprawdzić doradzicie