Brak wskazywania poziomu paliwa

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Waldek94 » 3 lut 2014, o 16:35

Witam.
Mam mały problem z moim VW Golfem 3. Chodzi o to, że nie pokazuje mi paliwa ile mam w baku. Kupiłem nowy licznik (myślałem że stary jest zepsuty) włożyłem go i przekręciłem zapłon, wtedy pokazywało mi dobrze ile mam paliwa. Gdy poskręcałem go już całego i odpaliłem to zobaczyłem że znowu nie pokazuje mi paliwa, wskazówka według mnie nawet nie drgnie. Sprawdziłem kable i nie widziałem w nich żadnych przetarć ani nieszczelności. Moglibyście mi drodzy użytkownicy powiedzieć lub ukierunkować mnie w czym mam szukać problemu i rozwiązania? Od czego powinienem zacząć? Z góry dziękuje.
Waldek94
Berbeć

Postprzez kambe14 » 3 lut 2014, o 19:17

może sie czujnik poziomu paliwa psuć, zerknij na niego, znajduje sie w baku. A dostać się do niego można przez bagażnik, pod tym dywanikiem :-D
kambe14
Czytacz

Postprzez Waldek94 » 3 lut 2014, o 20:54

Dostałem się dzisiaj do niego, męczyłem się z tym około godziny i nie mogłem go wyciągnąć. Wie ktoś może jak można go wyciągnąć? Próbowałem przekręcać w lewo lecz nic nie szło a bałem się go połamać.
Waldek94
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka