Central problem z pompką pomocy !!!

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez TomsonSzczecin » 25 mar 2012, o 21:00

Witam w moim golfie mam zameczek centralny z pompką powstał mały problem po wizycie u lakiernika chłopina zapomniał gdzie ją umieścić... a ja nie rozbierałem więc i nie wiem jak złożyć i teraz wisi sobie w bagażniku będę wdzięczny za jakieś szybkie info gdzie ją wsadzić i jeszcze jedno dlaczego zamyka mi drzwi kierowcy klapę klapkę zbiornika paliwa a prawe drzwi nie ?? golfik w wersji 3drzwi jak by robiło jakąś różnicę :)
TomsonSzczecin
Berbeć

Postprzez Kosmoaaz » 25 mar 2012, o 21:09

Powinna być w obudowie styropianowej pod tylną prawą lampą ;) a czemu nie zamyka? może gdzies jest przerwa w połączeniu pompki z siłownikiem w drzwiach ;)
Kosmoaaz
Czytacz

Postprzez TomsonSzczecin » 25 mar 2012, o 21:16

no właśnie nigdzie indziej mi nie pasowało aczkolwiek wydaje mi się że kabel kawałek za krótki będzie może się zablokował będę kombinował :)
TomsonSzczecin
Berbeć

Postprzez Kosmoaaz » 25 mar 2012, o 21:19

Kombinuj kombinuj ;) Tnij, spawaj, musi pasować, hehe :-P
Kosmoaaz
Czytacz

Postprzez pablomed » 25 mar 2012, o 21:30

to że nie zamyka jednych drzwi to kwestia pneumatyki, bo z pompki jeden wężyk wychodzi i potem się rozdziela na drzwi klapę i klapkę. Nieszczelność trzeba w miarę szybko znaleźć bo taka pompka z nieszczelnym weżykiem będzie co chwilę włączać się ponownie na postoju aż się spali
pablomed
Members

Postprzez TomsonSzczecin » 26 mar 2012, o 16:44

Ze skrajności w skrajność wypiąłem dotychczas podłączony zielony wąż i wpiąłem inny czerwony teraz zamykają mi się drzwi natomiast klapa już nie gdzie leży problem ?? dokładnie jak kolega wyżej napisał z pompki idzie jeden wąż ale jak to zrobić żeby wszystko grało tak jak wcześniej?? podkreślam że nie rozbierałem tego sam a wiecie jak jest składać po kimś proszę o rzeczowe podpowiedzi...
TomsonSzczecin
Berbeć

Postprzez pablomed » 27 mar 2012, o 12:06

TomsonSzczecin, przeciez podnieś wykładzinę w bagażniku i zobaczysz te wszystkie weżyki i trójniczki na nich co tu dokładniej można tłumaczyć :)
pablomed
Members

Postprzez TomsonSzczecin » 27 mar 2012, o 20:16

wygląda na to że będę musiał dokupić sobie taki trójnik... ale bynajmniej rozwiały się moje wątpliwości że czegoś brakuje... Dzięki wielkie :)
TomsonSzczecin
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka