Centralny a akumulator

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Gadom » 13 gru 2010, o 21:55

Wiem jedno muszę się dowiedzieć ile jakiś elektryk weźmie za sprawdzenie całej elektryki w aucie,żeby się dowiedzieć co szwankuje i co naprawić i ile to kosztuje, bo normalnie nie mam sił do elektryki w tym aucie, nic nie sprawiło kłopotów oprócz elektryki :P

Niektóre wersje Golfa miały taką funkcję. Przydatną przy wysiadaniu po jeździe z uchylonymi szybami. Działało to albo jak napisałem, trzymając dłużej kluczyk, albo z pilota - przestawiając zworkę w centralce sterownika.

Działało u mnie to ze jak przytrzymałem dłużej kluczyk to szyby się zamykały, ale coś już chyba nie działa tez;/

A po drugie cholera wie czy padnięty akumulator to wina zamka, narazie to podejrzewam, bo samochód stał po 2 dni w minus 16 bez odpalanie i jakoś później odpalał teraz stał w mniejszym mrozie i nagle cisza nie odpala aku padło, wiec albo przez zamek albo gdzieś jakieś zwarcie mam
Ostatnio edytowano 13 gru 2010, o 22:00 przez Gadom, łącznie edytowano 2 razy
Gadom
Badacz tematu

Postprzez Zico63 » 13 gru 2010, o 21:57

To zawsze Kolega zdąży; najpierw wyjąć wtyk z pompki - potem się zobaczy.
Zico63
Members

Postprzez czaro » 13 gru 2010, o 22:05

Gadom, skoro będziesz autko zamykał z klucza to chyba nie stworzy Ci większego problemu zamknięcie szyby? Tak przynajmniej ja myślę.
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Gadom » 13 gru 2010, o 22:10

Temat szyby to tak przy okazji ze działało mi jak nie zamknąłem szyby a zamykałem auto to sama się zamykała ale to jest pierdoła, mnie martwi ten centralny i nagle rozładowany akumulator, powiedziałbym zima wiec normalne ale stał w gorszych temperaturach jak teraz i odpalał za pierwszym, a teraz nawet nie było próby odpalenia tylko milczenia
Gadom
Badacz tematu

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka