Witam,
zacznę od początku, przynajmniej dwa razy w roku mój golfiaczek lubi robić mi psikusa z otwieraniem drzwi, a dokładnie mówiąc z zamkiem...
Problem w tym, że drzwi otwieram manualnie, czyli kluczyk w zamek i heja, i przedwczoraj znowu nastąpił owy psikus - po przekręceniu kluczyka auto się nie otworzyło, a kluczyk wyciągnąłem z wkładką... i teraz auto trzeba otwierać od strony pasażera, do tego zamek w bagażniku też się nie chce kluczykiem otworzyć (ale olać w tej chwili ten zamek). Mam już dosyć tych niespodzianek, Chcę zrobić otwieranie, zamykanie z pilota, kluczyka, aby już z tymi wkładkami nie męczyć się. Nigdy wcześniej tego nie robiłem, na allegro są sterowniki, alarmy itd...
I tu moja prośba do Was o poradę i pomoc:
co zrobić? tzn. co trzeba kupić? tzn. zamówić cały alarm jeśli tak to jaki ? czy sam zestaw do tego by obsługiwał centralkę z pilota?
aaa i jeszcze w tym centralnym mam otwieranie wszystkich szyb, (przytrzymuję kluczyk przekręcony w pozycje "otwórz" i po chwili wszystkie okna jadą w dół) Czy da się zrobić, aby z pilota była ta funkcja??
Dużo jest roboty z montażem?