Centralny - montaz

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Centralny - montaz

Postprzez MirekMk3 » 7 sie 2012, o 08:24

Witam! kupiłem niedawno centralny z pilot do golfika i problem jest taki ze brak mi pomysłów do przymocowania siłownika do cięgna zamka :( może ktoś montował i poratuje wiedzą ?
MirekMk3
Czytacz

Centralny - montaz

Postprzez BartheZz_3 » 7 sie 2012, o 08:41

mirek, proscizna :-P Opisze Ci wedlug swojej centralki bo ani nie wiem co Ty tam masz dokladnie :-P
Na pewno masz do silownikow ciegna ktore trzeba zalozyc na silownik!!
Tak wiec, kiedy masz juz wszystko rozebrane, zakladasz ciegno na silownik, nastepnie przykrecasz ciegno silownika centralki do ciegna zamka w drzwiach, przykladasz silownik do blachy drzwi, mocno go trzymasz i druga reka otwierasz i zamykasz drzwi ciagnac za rygiel, w ten sposob sprawdzasz czy silownik sie otwiera i zamyka prawidlowo. jesli masz rygiel w pozycji otwartej, silownik tez MUSI byc w pozycji otwartej, kiedy juz wszystko pasuje zaznaczasz gdzie wywiercic dziurki i mocujesz, czesto trzeba ciegno silownika centralki troche dogiac zeby wszystko dzialalo prawidlowo. chyba wszystko jest czytelnie napisane :hyhy:
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez MirekMk3 » 7 sie 2012, o 08:51

czytelnie czytelnie :) tylko w jaki sposób połączyć te dwa cięgna? bo tam jest kiepski dostep , a cięgno zamka jest nie za długie i po częsci schowane:(
MirekMk3
Czytacz

Postprzez BartheZz_3 » 7 sie 2012, o 09:12

MirekMk3 napisał(a): tylko w jaki sposób połączyć te dwa cięgna? bo tam jest kiepski dostep , a cięgno zamka jest nie za długie i po częsci schowane:(

Najlepiej wcisnac rygiel w pozycje zamknieta i wtedy kombinowac, mi sie udalo ;-) bo masz tez na pewno jakas kostke albo wihajster zeby oba ciegna polaczyc no nie ?? :-)
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Postprzez MirekMk3 » 7 sie 2012, o 14:19

no własnie nie dali nic w zestawie ....
tak po cichu myslałem by moze na poxipol skleic bo on ma dosć gęstą i twarda mase, moze by utrzymało
MirekMk3
Czytacz

Postprzez BartheZz_3 » 7 sie 2012, o 14:25

O Qrde!! jak nie dali to paskudy :lol:
Najpierw sklej obojetnie czym, zebys mogl sobie wszystko ustawic, a jak jiuz bedziesz miec zrobione to fest czyms tam innym :-P byle by sie trzymalo!! ja mialem w zestawie taki fajny pierdol, kostka ktora sie przykrecalo z jednej strony do ciegna zamka a z drugiej do ciegna silownika...
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

- - -

Powrót do Elektryka