centralny podłączenie bez pompki

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez wrubson » 18 paź 2011, o 11:51

Witam mam do wszystkich troszkę inne pytanie odnośnie centralnego zamka w golfie 3, mianowicie zakupiłem zamki dzwi wraz z centralnym zamkiem i chciał bym to podłączyć pod osobną centralkę a następnie pod alarm pomijając przy tym pompkę pneumatyczną której nie posiadam gdyż mój golfik w ogóle nie był wyposażony w centralny zamek. Dodam również że centralka sterowana jest (-) tak samo jak alarm. Moje pytanie brzmi czy ktoś próbował juz takiego zabiegu i jak to ewentualnie podpiąć z góry dziekuję za wszystkie podpowiedzi
wrubson
Czytacz

Postprzez trojeczkaGT » 18 paź 2011, o 12:00

"chciał bym to podłączyć pod osobną centralkę a następnie pod alarm pomijając przy tym pompkę pneumatyczną"

ja tak mam. no montujesz silniczki od zamkow w drzwiach i klapie podlaczasz kable i potem do centralki i gotowe. nie wiem jak z alarmem bo ja nie posiadam bo wole moje zabezpieczenia niz alarm.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez wrubson » 18 paź 2011, o 12:08

może troszkę źle napisałem posiadam fabryczny centralny bez pompki i chcę to podłączyć pod osobną centralkę
wrubson
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 18 paź 2011, o 20:26

wrubson napisał(a):posiadam fabryczny centralny bez pompki
nie widziałem takiego w golfie 3 :-|

starowanie można przerobić stosując przekaźnik który będzie zwierał do "-"
marcinkoz2910
Members

Postprzez wrubson » 18 paź 2011, o 22:19

Kolego mój golf w ogóle nie posiadał centralnego zamka dlatego też nie posiadam pompki, po prostu włozyłem fabryczne zamki z siłownikami i chce to teraz podłaczyć bez pompki
wrubson
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 19 paź 2011, o 18:53

czyli masz zamki elektrycznie starowane no to teraz pytanie ile mas zamków MASTER a ile SLAVE

SLAVE mają po dwa przewody i do nich dolatują tylko sygnały ZAMKNIJ / OTWÓRZ

MASTER mają po 4/5 przewodów dzięki czemu możesz zamykać drzwi samochodu bez pilota czyli wkładając kluczyk w zamek podajesz sygnał zamykania lub otwierania

cała sztuka to teraz poszukać sterownika który będzie miał takie wyjścia np.: http://allegro.pl/zamek-centralny-7-kg- ... 19665.html
marcinkoz2910
Members

- - -

Powrót do Elektryka