Witam mam do wszystkich troszkę inne pytanie odnośnie centralnego zamka w golfie 3, mianowicie zakupiłem zamki dzwi wraz z centralnym zamkiem i chciał bym to podłączyć pod osobną centralkę a następnie pod alarm pomijając przy tym pompkę pneumatyczną której nie posiadam gdyż mój golfik w ogóle nie był wyposażony w centralny zamek. Dodam również że centralka sterowana jest (-) tak samo jak alarm. Moje pytanie brzmi czy ktoś próbował juz takiego zabiegu i jak to ewentualnie podpiąć z góry dziekuję za wszystkie podpowiedzi
"chciał bym to podłączyć pod osobną centralkę a następnie pod alarm pomijając przy tym pompkę pneumatyczną"
ja tak mam. no montujesz silniczki od zamkow w drzwiach i klapie podlaczasz kable i potem do centralki i gotowe. nie wiem jak z alarmem bo ja nie posiadam bo wole moje zabezpieczenia niz alarm.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Kolego mój golf w ogóle nie posiadał centralnego zamka dlatego też nie posiadam pompki, po prostu włozyłem fabryczne zamki z siłownikami i chce to teraz podłaczyć bez pompki
czyli masz zamki elektrycznie starowane no to teraz pytanie ile mas zamków MASTER a ile SLAVE
SLAVE mają po dwa przewody i do nich dolatują tylko sygnały ZAMKNIJ / OTWÓRZ
MASTER mają po 4/5 przewodów dzięki czemu możesz zamykać drzwi samochodu bez pilota czyli wkładając kluczyk w zamek podajesz sygnał zamykania lub otwierania