centralny

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

centralny

Postprzez Mariusz164 » 6 sty 2011, o 13:06

panmowie najpierw szyby teraz centralny. nie mogę zamknąć auta ani z pilota ani kluczykiem zawsze od strony pasażera można było zamknąć a teraz nic nie można zrobić. dziwna sprawa bo szyby mogę otworzyć ale już zamknąć się nie da jedynie z kluczyka tył jak i przód. od strony kierowcy jak wcisnę rygielek to się zamknie a jak wyciągnę to się otwiera ale zaraz jak się centraly otworzy to otwierają się wszystkie szyby. rozbierałem boczki drzwi ale nic tam nie znalazłem. więc nie mam pojęcia gdzie i czego szukać.
Mariusz164
Badacz tematu

centralny

Postprzez kamyk212121 » 6 sty 2011, o 16:23

troche tak niezrozumiało:) no ale ok nchodzi ci o to że jak ptrzekręcisz kluczyk od str pasazera to otwieraja sie tylko te jedne drzwi a nie wszystkie tak?? i z pilota jak wcisniesz to żadne drzwi sie nei otwieraja ani nei zamykaja a słychac jak sie alarm załacvza jakieś cykanie czy światłąmi awaryjnymi ?? zamek elektryczny czy pneumatyczny???
jesli pneumatyczny to sprawdz: węzyki powietrzne przede wszystkim przy drzwiach w ych gumowych przelotach bo tam zazwyczaj spadaja ...
nastepnie sprawdz koło pompki przy bagazniku.. jak wyda ci sie niby dobrze to zciagnij głowny wezyk z pompki i do ust po czym wciagaj powietrze i zobaczysz czy sie drzwi zamykaja jesli tak mozesz wykluczyc węzyki bo beda szczelne...
weic zostaje pompka do sprawdzenia w bagazniku ... sprawdz czy działa jak wcisniesz kluczyk czy tam alarm jesli miałes powiazany....
jesli nie działa to przed mierzeniem elektrycznym wyciagnij ją na luz rozbierz pod spodem z tych zatrzasków zobaczysz jak w środku wyglada ale po koleji sprawdz narpierw to co mowiłem.... POTEm BEDZIEMY SIE MARTWIĆ:)
kamyk212121
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 6 sty 2011, o 17:06

moze byc tak ze kabelek ktory idzie w wiazce drzwi sie przetarł (guma miedzy zawiasami drzwi) sprawdz... kolor szary(zamknij) i zielony(otwórz),
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Mariusz164 » 6 sty 2011, o 19:48

no własnie nic nie mogę zrobić tylko zamknąć szyby, nie wiem jak od strony kierowcy bo mam rozwalony zamek.
Mariusz164
Badacz tematu

Postprzez kamyk212121 » 6 sty 2011, o 20:18

od kierowcy masz mastera czyli po jego przekreceniu wzszzystkie drzwi powinny sie zamknąć natomiast pasazer ma slave czyli tylko one sie zamkna reszta nie
kamyk212121
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 6 sty 2011, o 22:48

nie prawda w oryginalnym pneumatyku oba zamki to mastery, mniej więcej, w każdym razie z obu przednich drzwi działa zamykanie centrala i szyb. Mariusz164, może ci zacięty zamek przyblokował włącznik centrala w pozycji na otwarcie
pablomed
Members

Postprzez K@mil » 6 sty 2011, o 22:55

kamyk212121 napisał(a):od kierowcy masz mastera czyli po jego przekreceniu wzszzystkie drzwi powinny sie zamknąć natomiast pasazer ma slave czyli tylko one sie zamkna reszta nie

Nie prawda
Tak jak pisze pablomed, kazdy zamek zamyka auto i kierowcy i pasazera. Powtarzam zamek

kamyk212121, tobie raczej chodziło o to ze jak zamkniesz rygielek od środka to wtedy kierowcy zamknie wszystkie a jak zamkniesz rygielek pasazera to zamknie tylko pasażera...

Tak jak pisalem sprawdz wiązke w drzwiach kable lubią sie tam przecierac
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Mariusz164 » 7 sty 2011, o 00:12

heh przewody jutro sprawdze a czy jak by ten zamek się zaciął to czy by nawet jak w środku sobie uchyle szybę to już jej zamknąć nie mogę jedynie z kluczyka a z kolei kluszykiem nie mogę otworzyć szyb. jutro troche ogarnę ten temat i napisze jakbym wrazie naprwił.

[ Dodano: 2011-01-07, 11:50 ]
przedwody sprawdzone i jest ok a zamek nie działa

[ Dodano: 2011-01-07, 11:53 ]
kamyk212121 pneumatyka działa tylko coś elektronicznie jest nie tak. bo rygielek dzrzwi kierowcy jak wcisnę to się zamykają wszystkie dzwi a jak wyciągne rygielek to się otwieraja wszystkie drzwi i dodatkowo wszystkie szyby kluczykiem nie mogę zamknąć drzwi ani z pilota.

[ Dodano: 2011-01-07, 11:55 ]
no i szyby mogę tylko kluczykiem zamkną bo przyciskiem jak chce zamknąć to nie można a otworzyć można dziwna sprawa heh może i faktycznie w zamku gdzieś jakieś styki. będe musiał poświęcić wiecej czasu

[ Dodano: 2011-01-09, 11:22 ]
naprawione winnemu był zamek w dzrzwiach kierowcy. działa wszystko jak powinno;)
Mariusz164
Badacz tematu

- - -

Powrót do Elektryka