Centralny zamek, alarm bez pilota, jak zalożyc pilot.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Staury » 25 paź 2011, o 12:09

Mam golfa 3kę kombi, centralny zamek z alarmem bo kiedyś mi się włączyła syrena.

Mam urwana wkładkę zamka i auto zamykam i otwieram z centrala od prawej strony, nie wiem czy ten central i alarm sa oryginalne jak zamykam to miga czerwona dioda w drzwiach od strony kierowcy.

Mam tylko pytanie czy da się założyć sterowanie centralnym zamkiem z pilota, jeśli tak to jak.
Staury
Czytacz

Postprzez prezesik » 25 paź 2011, o 13:12

wg mnie lepiej całkowicie zmienić alarm na nowy lub założyć tylko sam sterownik z dwoma pilotami ( centralny z pilota ) też nowy.
prezesik
Members

Postprzez Staury » 25 paź 2011, o 19:52

a nie da się aby pod ten podpiąc jakiś moduł albo sterownik bądź zamienić zamiast starego tak aby działały z pilota???

Mając na myśli nowy central mówisz o wymianie siłowników prowadzeniu kabli itp itd???
na alarmie mi nie zależy
Staury
Czytacz

Postprzez pablomed » 25 paź 2011, o 20:51

nie kolego kupujesz sterownik z pilotami (od 50 zeta) i podpinasz go do oryginalnej instalacji, to bardzo proste i opisane na forum wielokrotnie. Nie będzie to ingerować w fabryczny alarm który prawdopodobnie masz skoro jest dioda w drzwiach.
Oryginalny zamek centralny jest pneumatyczny (cicho i wolno działa i ma pompkę pod prawą tylną lampą) możesz mieć też dokładany elektryczny ale napewno w tym roczniku masz lub miałeś oryginalny. A ta "urwana wkładka" w zamku kierowcy to prawdopodobnie tylko tzw wiosełko poczytaj o tym na forum koszt kilka zeta naprawa 15 minut sam to zrobisz
pablomed
Members

Postprzez Staury » 25 paź 2011, o 21:32

Dokładnie tak jak mówisz. Ale chciałbym mieć z pilota otwierane drzwi jeśli to nie problem.
Mógłbyś mi polecić jakis sterownik z pilotami i instrukcję jak to zrobić gdyż nigdzie nie znalazłem ???
Staury
Czytacz

Postprzez pablomed » 25 paź 2011, o 22:38

kupując sterownik kieruj się wyglądem pilotów żeby ci się podobały reszta nieważna. Pisząc poprzednio sterownik miałem na myśli sterownik z pilotami, jest cała masa uniwersalnych sterowników na Allegro opisów jest naprawde multum na tymi każdym forum Golfa poszukaj sobie. Znajdziesz nawet niby dedykowane do Golfa III dostaniesz schemat i instrukcję razem ze sterownikiem. Jeśli masz szyby elektryczne do szukaj z funkcją komfort - pozwala automatycznie domknąć otwarte szyby i szyberdach po zamknięciu auta
pablomed
Members

Postprzez Staury » 26 paź 2011, o 08:39

Wszystkie co widze są z silownikami i instalacją, a ja nie chce wymieniac starych siłowników itp. Da się tak aby podmienic sam sterownik ?? Jeśli tak to napisz coś konkretniej. Podeślij link jak bys mógł.
Nie mam szyb elektrycznych, za to szyberdach mam i w tym centralu jaki posiadam to jest on zamykany automatycznie.
Staury
Czytacz

Postprzez pablomed » 26 paź 2011, o 09:07

wpisałem w allegro "sterownik zamka centralnego" i proszę, kupujesz tylko sterownik z pilotami, vez siłowników wybieraj
http://allegro.pl/listing.php/search?ut ... entralnego

każdy z nich się nadaje
Jeśli chcesz miec możliwość domykania szyberdachu potrzebny ci taki który podaje dłuższy impuls na "domykanie" czasem zwany funkcją komfort. Taką opcję posiada np ten: http://allegro.pl/sterownik-kazdego-cen ... 12931.html

Wybierz sobie coś zapodaj linka doczytam dla pewności. Unikaj pilotów "scyzoryków ze względu ma małą trwałość na ogół takich pilotów
pablomed
Members

Postprzez Staury » 28 paź 2011, o 14:02

przeraża mnie ta instalacja, słyszałeś moze o takich ze zamieniam sam sterownik, podpinam pod istniejące już kable i nie prowadze nowych??? :-o
Staury
Czytacz

Postprzez pablomed » 30 paź 2011, o 21:57

istnieją takie albo istniały, nie pamiętam dobrze zdaje się firma Votex robiąca dodatki do VW dodawała złączki do sterwoników tak że montaż polegał na ich wpięciu do istniejącej instalacji.
Ale kolego - montaż najprostszego sterownika polega na wlutowaniu do instalacji auta 5-6-u kabelków, oisy są szczegółowe, ale skoro się boisz to daj fachowcowi zarobić, albo koledze jakiemuś. Może to kosztować nawet nie więcej niż stówkę plus cena sterownika jeśli nie wybierzesz jakiegoś zbyt drogiego zakładu.
pablomed
Members

Postprzez Staury » 1 lis 2011, o 17:47

Ja sobie dam radę, tylko nie mogę nigdzie znaleźć na necie konkretnych sterowników z konkretnym opisem instalacji do golfa 3ki. Kupię któryś z tych co podałeś i wtedy będę walczył. Dzięki za pomoc Pozdro
Staury
Czytacz

Postprzez pablomed » 1 lis 2011, o 18:31

Staury, nie potrzeba ci schematów poza tymi dołaczonymi do sterownika który kupisz, wybierasz tam podschemat "sterowanie plusem", nie "sterowania zamkiem pneumatycznym" mimo że taki masz, ludzie się mylą i kłopoca przez to. Jak bedziesz miał kupiony to wklej schemat tu i podpowiemy, ale to naprawdę było wiele razy bo w instalację auta potrzebujesz się wpiąć raptem do kilku kabli i jest to wpięcie analogiczne do wszystkich strerowników i alarmów. Najprościej przy pompce w bagażniku
pablomed
Members

Następna strona

- - -

Powrót do Elektryka