witam serdecznie
golf mk3 1.6 8V ABU 8V 55kW / 75 KM 1994 3D
mam problem z drzwiami kierowcy a mianowicie centralny zamek blokuje mi je, zamyka ale nie można ich normalnie otworzyć, tylko sposobem:
sposób pierwszy - odłączenie klemy od akumulatora, wciśnięcie i wyciągniecie rygla drzwi
sposób drugi - rozebranie drzwi kierowcy i odczepienie wtyczki z czterema przewodami mocowanej od dołu zamka, zamknięcie i otworzenie
drzwi pasażera działają normalnie
nadmienię iż załatwiłem sobie dodatkowy sprawny zamek i pompkę, a po podmianie nic się nie zmieniło.
posprawdzałem bezpieczniki - bezpiecznik nr 13 (sygnał dźwiękowy) był przepalony a po włożeniu nowego zapaliły mi sie kontrolki na desce tak jakbym miał przekrecony kluczyk, rozebrałem drzwi posprawdzałem przejścia do pompki w bagażniku oraz napięcia i tak:
wtyczka (czteropinowa)
przewód czerwono-żółty łączy się z pinami we wtyczce do pompki 1,2,3,9,10,11 napięcie zamkniety 12,77V, otwarty 12,66V
brązowy - 3 (masa)
czarno-czerwony - 4,5 0,52V/0,24V
biało-czerwony - 1,2,3,9,10,11 12,77V/12,28V
wtyczka (trzypinowa)
szary (zamykanie) - 7 12V/0V
czerwono-biały - 1,2,3,4,5,9,11,12 12,66V/12,66V
zielony (otwieranie) - 10 0V/12V
przejrzałem skrzynkę bezpieczników i znalazłem nie podpiętą czerwoną wtyczkę o nr 616 ale nie ma gdzie jej podpiąć
morduję sie z nim juz drugi tydzień więc bedę wdzięczny za każdą wskazówkę, przeszukałem schematy ale tej cholernej czteropinowej wtyczki do zamka nie mogłem znaleźć
nie wiem jak to dalej ugryźć
pozdrawiam