centralny zamek i autoalarm

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez maniekreal » 24 lip 2011, o 18:52

Witam serdecznie wszystkich.
Jestem tutaj nowy więc od razu przepraszam za może dość banalne pytanie ale sam nie daję rady z tym "problemem".
Posiadam golfa 3 rok 95 model"europe"
Moje pytanie dotyczy centralnego zamka i autoalarmu. Otóż jak wysiadam z samochodu to muszę odczekać około 10 sekund z otwartymi drzwiami aby móc później zamknąć samochód za pomocą pilota do centralnego zamka i uzbroić alarm. Jak czas jest za krótki to po chwili włącza się alarm. Czy jest to normalne a jak nie ( patrząc na inne samochody to można od razu uzbrajać centralny zamek) to jaka może być tego przyczyna albo jak można (jeśli to możliwe) samemu wyregulować.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich.
p.s.
Nadal nie mam możliwości regulacji auto alarmu.
Proszę o pomoc :-(
Ostatnio edytowano 3 sie 2011, o 07:21 przez maniekreal, łącznie edytowano 1 raz
maniekreal
Berbeć

Postprzez matigby » 24 lip 2011, o 22:27

na pewno to bedzie wina centralki mozliwe ze jest zle czujk ustawiona musialbys poszukac w aucie tej centralki zazwyczaj w okolicach nog kierowcy i tam powinny byc jakies pokretlo basdz zworka do regulacji raz sie spotkalem ze wystarczylo przeciac kabel (impuls) i juz sie szybciej uzbrajał pozdro
The Power of dreams
matigby
Czytacz

Postprzez maniekreal » 25 lip 2011, o 07:19

Serdecznie dziękuję za podpowiedź i jak tylko przestanie padać :-) poszukam tej zworki. Pozdrawiam.

[ Dodano: 2011-08-02, 07:43 ]
Witam ponownie. Niestety na znalazłem żadnego "czujnika" czy regulatora pod nogami kierowcy więc nadal mam pytanko czy może ktoś wie jak można przestawić taki alarm. Serdecznie pozdrawiam wszystkich.
maniekreal
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka