kojt napisał(a):Witam, jakiś czas temu kupiłem golfa III 1.9td i mam taki problem, zamontowany jest centralny zamek ale nie ma pilota do niego, tzn. jak otwieram drzwi kierowcy to otwierają się 2 drzwi i bagażnik. Chciałbym do tego zamontować pilot tylko nie wiem co mam kupić, sam pilot i coś jeszcze? Ojciec mówił o jakiejś puszce, sam dokładnie nie wiedział o co chodzi. Najlepiej jakby ktoś podał link do zestawu który musiałbym dokupić. Pozdrawiam.
Szukasz sobie na allegro "sterownik zamka centralnego" tutaj masz do wyboru pełno zetawów, kazdy ma inny gust wybierz sobie pilocik jaki Ci bedzie pasował... np.
http://allegro.pl/sterownik-kazdego-cen ... 30697.html
Jak kupisz zestaw wystarczy ze zamontujesz go w wiązkę która wychodzi z drzwi kierowcy
*(trzeba rozebrać próg kierowcy + plastik który jest za raczką która otwiera się maske) i tam wszytko podlączyc
(dwa kabelki+ masa + prąd czerwony kabelek ze skrzynki bezpieczników + jesli chcesz kierunki, no i schować centralke) ...
Odrazu napisze co oznaczają kabelki w wiązce (do których trzeba sie podpiąc)
-Szary- Zamknij
-Zielony- Otwórz
do nich podpinasz przewody z centralki
(w zaleznosci od kolorów bedzie w instrukcji)
-Masa podłączas pod śrubę która wychodzi z karoseii (bedzie ją widac po zjęciu owych plastików
Co do kierunków to trzeba rozebrać obudowe kierownicy i tam bedzie wtyka pin nr 3 i 7 sa od kierunków i tak samo podlaczyc trzeba kabelki od centralki