Centralny zamek na pilota - czy się nada

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez uzbek » 28 sie 2011, o 15:55

Witam.

Planuję zakup centralki do fabrycznego c.zamka do Golfa, mam na oku takie coś http://allegro.pl/uniwersalny-sterownik ... 83580.html .
I tu pytania: Miał ktoś styczność z tym zestawem? Nie ma problemów z montażem? W scyzorykach jest miejsce na pastylkę od immobilisera? Jaki jest koszt dorobienia grotów?

Napisałem maila do sprzedawcy parę dni temu i nie spieszy mu się z odpowiedzią, może szybciej uzyskam info od was.
Pozdr i z gór dzięki.
uzbek
Badacz tematu

Postprzez Basior1997 » 28 sie 2011, o 16:44

miałem z tym styczność i musze powiedzieć ze juz ponad dwa lata i zero problemów
co do montazu to jest tego na forum od groma no i w zestawie masz schemat
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Basior1997
Members

Postprzez pablomed » 28 sie 2011, o 22:42

uzbek, nadaje się oczywiście, chociaż w rękach niektorych kierowców scyzoryki nie wytrzymują zbyt długo. Natomiast jeśli masz elektryczne szyby i/lub dach elektryczny to nie kupuj bo ten sterownik niema funkcji domykania szyb (przynajmniej nic o tym w opisie aukcji nie pisze)
pablomed
Members

Postprzez uzbek » 28 sie 2011, o 23:01

No właśnie autko ma elektryczny dach, ale to przeboleję. Jak wygląda sprawa z immo, nie orientujesz się kolego czy wchodzi tam pastylka bez problemu i czy jest na nią miejsce? I jak z grotami, dorobi mi byle ślusarz od kluczy?
uzbek
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 30 sie 2011, o 20:42

bez problemu w zwykłym punkcie gdzie klucze dorabiają. Co do immo to trzeba by zajrzeć czy wewnątrz oprawki scyzoryka czy miejsce przewidziano (kostka immo jest mała), powinno być ale lepiej spytaj sprzedawcy.
pablomed
Members

Postprzez RAQnio_V » 30 sie 2011, o 21:52

pablomed napisał(a):Natomiast jeśli masz elektryczne szyby i/lub dach elektryczny to nie kupuj bo ten sterownik niema funkcji domykania szyb (przynajmniej nic o tym w opisie aukcji nie pisze)

posiada. Wystarczy podpiąć masę zamykania pod przewód sterowania komfortem i za każdym razem jak będziesz zamykać auto to będzie domykać. Pamiętaj tylko, żeby ustawić centralkę na sterowanie pneumatyczne (3,5s).
CARPROTECT to producent, który potrafi pogodzić cenę z jakością. Jeśli montaż wykonasz profesjonalnie (lutowanie przewodów, dobra izolacja, prawidłowe podłączenie zgodnie z instrukcją) to nie będziesz mieć z nim problemów. Jedyny problem tego producenta to jeden przewód do podłączenia kierunkowskazów. Jeśli chcesz podpiąć kierunki musisz stosować diody prostownicze kombinować z podpięciem, do awaryjnych, albo mostkujesz światła postojowe i nie masz problemu (ja tam mam zrobione u siebie i bardziej mi to odpowiada).

Co do same scyzoryka wiele Ci nie powiem, bo ja kupuję zawsze z pilotem albo kluczyk zintegrowany z pilotem taki jak tu.
http://allegro.pl/ster-zamka-kluczyk-vw ... 48532.html
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom :D
RAQnio_V
Badacz tematu

Postprzez uzbek » 30 sie 2011, o 23:03

pablomed, sprzedawca widać nie bardzo chce sprzedawać ten zestaw bo nie odpowiedział mi już na 2 maile, na pewno nie będę się do niego jakoś specjalnie dobijał.

RAQnio_V, z montażem jako domorosły technik poradzę sobie bez problemu, ogarnę sobie tylko schemaciki jak to wszystko popodpinać i będę w domu. Z dachem też bym się nie produkował, w tym zamku głównie chodzi mi o to żeby nie musieć odmrażać zamków na zimę, a wtedy raczej szybra się nie otwiera. A kierunki sprawa drugorzędna, podepnie się pod awaryjne i będzie gites. Dzięki za opinię :ok:
uzbek
Badacz tematu

Postprzez kris891 » 2 wrz 2011, o 20:17

i co koledzy mysla o sterowniku do pneumata????
kris891
Czytacz

Postprzez RAQnio_V » 3 wrz 2011, o 00:36

kris891, przeczytaj cały temat masz tam wszystko napisane ;)
RAQnio_V
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 3 wrz 2011, o 23:18

RAQnio_V napisał(a):Wystarczy podpiąć masę zamykania pod przewód sterowania komfortem i za każdym razem jak będziesz zamykać auto to będzie domykać. Pamiętaj tylko, żeby ustawić centralkę na sterowanie pneumatyczne (3,5s).
sorki kolego nie gniewaj się ale zakładałes kiedyś alarm do Golfa III? Chyba nie. Domykanie jest sterowane w Golfie plusem i trzeba użyć przerzutnika, nie wybieramy sterowania zamkiem pneumatycznym tylko sterowanie plusem przynajmniej przy typowym podłączeniu do kabli szarego i zielonego, oraz co już mniej ważne ustawiamy czas na jak najkrótszy czyli 0.5 s zwłaszcza jak sa szyby, czemu to już wszyscy co bawili się częstym odmykaniem i zamykaniem alarmu wiedzą, po otwarciu zaraz po zamknięciu szyby jada w dół, za 3.5 s się otworzą prawie całe. POdpięcie pod kierunki to żaden problem jak wychodzi jeden przewód ze sterownika trzeba go rozdwoić na każdym dać diodę a następnie do kabli kierunków prawych i lewych, przez włącznik awaryjnych sygnał leci już "rozdwojony"
pablomed
Members

Postprzez RAQnio_V » 4 wrz 2011, o 09:03

pablomed napisał(a):sorki kolego nie gniewaj się ale zakładałes kiedyś alarm do Golfa III? Chyba nie.

a widziałeś schematy dołączone do centralek Carprotect?? Używasz schematy podpisanego "sterowanie masą" bo "sterowanie plusem" nie zdaje rezultatu. Ja u siebie miałem tak podpięte i wszystko było ok. Gdy dawałem zamknij szyby i zamek się zamykał, a gdy otwierałem to musiałem przytrzymać przycisk otwierania żeby otworzyły się szyby...
RAQnio_V
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 4 wrz 2011, o 13:53

no to miałes sterowanie plusem, mniejsza o to jaki alarm itd w mk3 działa sterowanie plusem, jeśli alarm podaje minus to przerzutnikiem się zmienia na plus i tyle w temacie. Nie wiem konkretnie jak ma Carprotet ale większość alarmów które ma 6 kabli sterującycyh do centrala daje dowolną mozliwość konfiguracji na central ale na domykanie prawie zawsze podają masę, akurat ja mam alarm który podaje plus ale już dokładnie takich nie robią Tytan Max bodajże.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka