pablomed napisał(a):Natomiast jeśli masz elektryczne szyby i/lub dach elektryczny to nie kupuj bo ten sterownik niema funkcji domykania szyb (przynajmniej nic o tym w opisie aukcji nie pisze)
posiada. Wystarczy podpiąć masę zamykania pod przewód sterowania komfortem i za każdym razem jak będziesz zamykać auto to będzie domykać. Pamiętaj tylko, żeby ustawić centralkę na sterowanie pneumatyczne (3,5s).
CARPROTECT to producent, który potrafi pogodzić cenę z jakością. Jeśli montaż wykonasz profesjonalnie (lutowanie przewodów, dobra izolacja, prawidłowe podłączenie zgodnie z instrukcją) to nie będziesz mieć z nim problemów. Jedyny problem tego producenta to jeden przewód do podłączenia kierunkowskazów. Jeśli chcesz podpiąć kierunki musisz stosować diody prostownicze kombinować z podpięciem, do awaryjnych, albo mostkujesz światła postojowe i nie masz problemu (ja tam mam zrobione u siebie i bardziej mi to odpowiada).
Co do same scyzoryka wiele Ci nie powiem, bo ja kupuję zawsze z pilotem albo kluczyk zintegrowany z pilotem taki jak tu.
http://allegro.pl/ster-zamka-kluczyk-vw ... 48532.html