centralny zamek + szyby

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

centralny zamek + szyby

Postprzez gonzales » 30 sty 2012, o 16:23

Witam wszystkich furmowiczów!
Mam następujacy problem; dzis otwieram drzwi z centralnego i się otworzyły, po chwili otwieraja sie od razu wszystkie szyby, próbuje je zamknąć z przycisków ale nic nie reaguje, zaobserwowałem że zadne podswietlenie na przyciskach nie dziala, gdy chcialem zamknac samochod z centralnego nie moglem tego zrobic wiec zamknelem go z kluczyka i wszystkie szyby powoli sie zamykały.Dodam ze wczesniej nie mialem problemow z centralnym zamkiem i nigdy nie pojawialo sie cos takiego. Pomocy...
gonzales
Czytacz

centralny zamek + szyby

Postprzez pablomed » 31 sty 2012, o 21:26

po pierwsze sprawdź czy od mrozu nie blokuje się bębenek klamki, czyli po puszczeniu i wyjęciu kluczyka z klamki bębenek powinien sam wrócić do pozycji neutralnej - czyli gniazdo na kluczyk pionowo. Jeśli pozostaje w pozycji skośnej to mikrowłącznik zamka centralnego pozostaje cały czas zwarty i wówczas szyby się otwierają lub zamykają. Sprawdż pod tym kątem również drzwi przednie prawe
pablomed
Members

Postprzez rj109 » 4 lut 2012, o 12:27

a jak akumulatorek ???
niewiem czy niektore zamki centralne nie mają takiego cczegos że otwiera szyby jak jest ledwo żywy akumulator.
rj109
Berbeć

Postprzez Emiczka » 4 lut 2012, o 20:36

U mnie się szyby otwierają jak juz prądu brakuje.
Może masz domykanie i otwieranie szyb z kluczyka i coś przymarzło.
Emiczka
VIP

Rocznik: 2003
Silnik: 1.6 passat B5fl
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi

Postprzez gonzales » 17 lut 2012, o 09:19

Akumulator to chyba byla przyczyna, bo w tym okresie co sie szyby razem z centtralnym otwieraly, to mialem slaby aku, i nie jedzilem nawet bo nie odpalil;p jak nie jedzilem to podladowalem aku i teraz jest wszystko ok, temat uwazem za zamkniety
gonzales
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka