Centralny zamek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Centralny zamek

Postprzez Raimon221 » 7 wrz 2011, o 18:04

Witam od niedawna jestem właścicielem golfa 3. Niestety zaczęły sie komplikacje tj. mam założony autoalarm i golfik jest zamykany pilotem. Zamykając z pilota zamykają sie wszystkie drzwi oprócz kierowcy, natomiast przy zamykaniu kluczem zamykają sie jedynie drzwi kierowcy. Dowiedziałem sie że może być winny siłownik w drzwiach kierowcy lecz po wymianie mam dalej ten sam problem. Z góry dzięki za pomoc.
Raimon221
Berbeć

Centralny zamek

Postprzez pablomed » 7 wrz 2011, o 21:52

to jakaś łączona sprawa. Ale musisz wiedzieć na początek czy masz oryginalny pneumatyczny zamek (wówczas wężyk do siłownika pękł lub sam siłownik pneumatyczny padł plus jakaś awaria włącznika w zamku albo go odłączono) czy zamek jest dokładany elektryczny (robi bzyk przy działaniu a pneumatyczny jest cichutki).
pablomed
Members

Centralny zamek

Postprzez Raimon221 » 8 wrz 2011, o 16:28

Przy zakładaniu alarmu założyli elektryczne siłowniki, zastanawiam się czy nie wymontowali bądź nie miałem pneumatycznej pompki ponieważ przy rozbieraniu drzwi kierowcy nie było żadnych przewodów jedynie kable, a pod prawym tylnym światłem nie widze zadnej pomki ( trzeba coś rozebrać żeby sie do niej dostać ?)

[ Dodano: 2011-09-11, 14:55 ]
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc ?
Raimon221
Berbeć

Postprzez rav7 » 1 lis 2011, o 21:03

ja mam tak ze nie mam pompki wiec zamek pewnie jakis elektryczny i mam tez alarm, pewnie nie oryginalny jak i centralny. Od jakiegos czasu dziala alarm a centralny nie. Tzn dioda od alarmu mruga czyli dziala a centralny nie reaguje, nie otwiera i nie zamyka, stalo sie to nagle z dnia na dzien. Bezpieczniki sprawdzone, jaka moze byc przyczyna?
VW Jest Bogiem, Predkosc nalogiem, Turbo zabawa a rozwaga podstawa...
rav7
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 2 lis 2011, o 14:51

trudno powiedziec albo centralka jest uszkodzona albo okablowanie od niej do siłowników. Bedzie do tego dodatkowy bezpiecznik na centralce albo na jej kablach sprawdź to na początek
pablomed
Members

Postprzez rav7 » 2 lis 2011, o 15:36

bezpieczniki sprawdzone a gdzie moze byc jakis modul od centralnego skoro nie jest oryginalny i nie ma pompki w bagazniku?
rav7
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 2 lis 2011, o 23:10

zwykle na skrzynką bezpieczników za blachą - wzmocnieniem, albo po prostu położony na skrzynce czy tez po prostu wiszący przy niej na kablach
pablomed
Members

Postprzez rav7 » 4 lis 2011, o 18:02

dzis znalazlem jakies kable biegnace od skrzynki z dwoma innymi bezpiecznikami i jutro sie za to wezme bo dzis juz niestety ciemno i powiem czy to bylo przyczyna xD
rav7
Badacz tematu

Postprzez thomasg » 4 lis 2011, o 18:19

najłatwiej chyba będzie po przewodach biegnących od drzwi, opuść skrzynkę na dół zrób sobie miejsce i od złącza w słupku po przewodach ( będą tam też głośnikowe ) będziesz piął się najpewniej w górę , może być że centralka jest wetknięta za blachę karoserii po lewej pod deską
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

Postprzez rav7 » 5 lis 2011, o 12:51

a wiec sprawdzilem dzis te bezpieczniki i sa ok, i dostalem sie do modulu i kiedy zamykam auto z pilota to slychac w nim "tykanie" wiec tak jakby dzialal a drzwi i tak sie nie zamykaja ani nie otwieraja :(
rav7
Badacz tematu

Postprzez Wolverine » 6 lis 2011, o 20:27

Hej,
sprobuj na krotko silowniki sprawdzic. Jak te dzialaja to moze kable idace od centralki sa uszkodzone. A tykac moze np przekaznik do kierunkowskazow wiec to nie znaczy na 100%, ze centralka dobrze podaje sygnal do silownikow.
Wolverine
Berbeć

Postprzez ube » 11 lis 2011, o 21:58

Jeśli chcecie się przekonać czy macie elektryczny, czy pneumatyczny centralny zamek sprawdźcie w bagażniku po prawej stronie za lampą czy znajduje się tam w styropianowej "puszcze" pompka właśnie od instalacji pneumatycznej...
To powinno rozwiązać niektóre wątpliwości... przy zamykaniu i otwieraniu "bzyka" i tuż kilka sekund po zamknięciu jeszcze raz...
ube
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka