centralny zamek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

centralny zamek

Postprzez radzio181990 » 6 mar 2012, o 21:45

Mam golfa mk3 z 1992 roku niestety bez elektrycznych szyb ani centralnego zamka.

Chciałbym to zmienić i potrzebuje pomocy w doborze potrzebnych części i instrukji montażu i czy jest to trudne??
radzio181990
Berbeć

centralny zamek

Postprzez K@mil » 6 mar 2012, o 21:55

Co do szyb to szukaj kolego oryginalnego zestawu na szrotach i w dziale Sprzedam.
Te uniwersalne zestawy na allegro sa słabe...

Co do centralnego to znajdz sobie dobry zestaw z dobrymi silownikami (te za 50zl są słabe) i wtedy zamontuj zgodnie z instrukcją ktora dostaniesz do zestawu. Tylko tak jak pisalem podstawą są dobre siłowniki
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez wrubson » 6 mar 2012, o 22:46

kolego mnie el.szyby wraz z centralnym mowa o oryginalnym pneumatycznym wyniosło 450zł więc polecam szukać dołożyć trochę grosza i zakładać oryginał. Ale to tylko moje zdanie. Jeżeli chodzi o szyby to potrzebujesz oczywiście podnośniki, wiązki dzwi, przełączniki oraz wiązkę główną idącą do skrz.bezpie. Co do centralnego mowa o oryginalnym to zamki w dzwi, pompka centralnego, wężyki, pompki wspomagające jeżeli chcesz mieć wlew oraz klapę bagażnika, co do klapy trzeba jeszcze wymienić zamek w klapie na zamek z opcją pod centralny. Jeżeli chodzi o uniwersalny central to kupujesz zestaw siłowników wraz z centralką oraz instalacją i to by było na tyle.
wrubson
Czytacz

Postprzez pablomed » 7 mar 2012, o 20:52

radzio181990, jeśli chodzi o zamek centralny to dowolny uniwersalny sprawdzi się bardzo dobrze, ale szyby najlepiej orginalne. Jeden podnośnik jakieś 140 plus rączki przyciski wiązki itd, oczywiście zależy llu drzwiowy masz samochód jeśli 4-o to cena zbliży się do 6-7 stówek za szyby
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka