centralny zamek, zestaw

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

centralny zamek, zestaw

Postprzez mph » 17 cze 2012, o 13:23

Nie mam w samochodzie w ogole centralnego zamka.
http://allegro.pl/vw-golf-i-ii-iii-cent ... 44477.html
Jak kupie ten zestaw to bedzie jako tako ok? Ma mi to sluzyc troche ponad pol roku, pozniej moze sie troche popsuc, wtedy wymienie na cos lepszego. Dam rade to sam zamontowac? Zaznaczam ze nie znam sie na tym w ogole
mph
Czytacz

centralny zamek, zestaw

Re: centralny zamek, zestaw

Postprzez K@mil » 17 cze 2012, o 13:31

mph napisał(a):Nie mam w samochodzie w ogole centralnego zamka.
http://allegro.pl/vw-golf-i-ii-iii-cent ... 44477.html
Jak kupie ten zestaw to bedzie jako tako ok? Dam rade to sam zamontowac? Zaznaczam ze nie znam sie na tym w ogole

Dasz rade zamontować ;) dostaniesz instrukcje obsługi bez obaw...

Najgorszym problemem jaki moze Cie spotkać to przełożenie kabli miedzy przelątkie gumową w drzwi, z tym jest najwiecej zabawy... Oczywiscie jesli chcemy zrobić to porządnie ;)

Jak widac na foto nawet podlaczenie wszystkie to banał (rozne kolory kabelków + szybko złączki)

Na zestaw centralnego nie oszczedzaj bo jaka cena to i takie wykonanie siłowników :)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez mph » 17 cze 2012, o 13:44

Wiem ale odkad kupilem auto "bezwypadkowe" to non stop musze przy nim robic i centralny to taki dodatek, jak zamontuje to mam nadzieje ze chociaz przez pol roku sie nie zepsuje, pozniej na pewno wymienie na cos lepszego a cholernie meczacy jest brak centralnego niestety wiec chce miec byle jaki, niech tylko dziala hehe i gwarancje daja do tego

czyli jak kupie ten zestaw i zaloze to smialo bedzie wszystko chodzilo bez problemu, zamykanie i otwieranie z pilota

czytalem cos ze sterownik ma opcje podlaczenia bagaznika czy cos takiego, o co z tym chodzi? jak pozniej kupie silownik do bagaznika to bedzie dalo sie podpiac?

kabelki owszem maja rozne kolory ale za Boga nie wiem nawet gdzie zaczac montaz hehe, ale bedzie instrukcja to moze mnie oswieci
Ostatnio edytowano 11 paź 2012, o 14:00 przez mph, łącznie edytowano 1 raz
mph
Czytacz

Postprzez BartheZz_3 » 18 cze 2012, o 15:54

No i co ci tutaj pomoc mph ?? ;-) ja zrobilem tak:
Zaizolowalem wiazki przewodow zeby sie razem trzymaly
Poprzeciagalem je pod deska, najpierw zalozylem w drzwiach pasazera, bo tam jest wiele dluzszy przewod :-P potem to samo zrobilem z drzwiami kierowcy, co do przejscia kabli, to wykorzystalem oryginalne miejsce na wezyk od pneumatycznego c. zamka, czyli na samym dole tej plastikowej rozety (tam gdzie sie konczy wiazka drzwi i masz piny meskie) masz miejsce na wezyk, lekko rozwiercilem i przeciagnalem przewody, piec przewodow lekko sie w tym miesci :-)
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez pablomed » 20 cze 2012, o 21:40

mph, znajdziesz bez kłopotu fotorelację w necie co jak robić. Nie musisz się obawiać że to tylko pół roku będzie działać bo nieszczególnie ma się tam co psuć, może się zdarzyć ale tak praktycznie to zrób tylko jedną rzecz przy montażu: chodzi o mieszek gumowy na siłowniku master - tym co ma 5 kabli . Te mieszki s a nietrwałe, pękają po roku dwóch puszczają wodę, styki w masterze śniedzieją. W pozostałych siłownikach to nie ma znaczenia ale w masterze załóż dodatkowy "daszek" np z nakrętki plastykowej założonej na cięgno, tak żeby chroniło siłownik od góry przed wodą. Ja tak zrobiłem po pierwszej awarii w starej jetce miałem potem spokój przez 10 lat z tym
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka