Witam wszystkich może i temat był juz poruszany ale nie mogłem zaleści . Chodzi mi o to że w moim golfie była oryginalna masa puszczona z bloku silnika do cewki zapłonowej. kabel masowy się urwał i teraz za jakieś tydzien czasu po zajrzeniu pod maske zobaczyłem to i dałem inny kabel . ale silnik teraz nie odpala tylko z popychu. Moje pytanie czy mogła paść cewka ? napiecie idzie do cewki bo sprawdzałem przy jednym pinie jest napiecie co robić auto mi potrzebne jest sprawne a niemam od kogo wziasc takiej cewki i sprawdzić ???? Mój silnik to 1.4 ABD
DObrze podłaczona jest masa dzisaj dwa razy noralnie z rozrusznika zapalił a puzniej juz niechciał. niewiem co jest pewnie cewka juz jest na padnieciu ?
No nic trzeba chyba zainwestować w drugą. A drugie pytanie radio mi dzialalo a teraz nie a jet sprawne bo sprawdzalem prad jest ale najwidocznie ale tez niewiem czy masa jest .
Mialem cos podobnego. Od cewki szedl impuls do kopulki dochodzil pozniej brak czasami na zimnym odpalil a poznij juz przestal gadac okazalo sie,ze byl walniety czujnik polozenia walu