Cewka zaplonowa?

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Cewka zaplonowa?

Postprzez barthezonek » 1 gru 2010, o 18:20

Witam,

Wczoraj, gdy jechałem do pracy nagle mój golfik zaczął przerywać/szarpać, przy 2-3 tys obrotów już nie chciały iść wyżej, na skrzyżowaniu mi zgasł ale po chwili udało się go odpalić... wkońcu dojechałem do pracy, zaparkowałem... gdy skończyłem pracę normalnie odpalił i nic nie przerywało.... dzisiaj rano schodzę do samochodu chcem go odpalić i.... nie da się, rozrusznik kręci a auto nie odpala nawet na chwilę nie załącza....słychać, że pompa paliwa działa bo gdy przekręcę kluczyk to z tyłu w bagażniku słychać pompę... zresztą z rury wydechowej też czuć paliwo po takim kręceniu rozrusznikiem.... czy to jest cewka? czy może coś innego padło?

Pozdrawiam
barthezonek
Berbeć

Cewka zaplonowa?

Postprzez Goral1985 » 1 gru 2010, o 18:31

moze byc cewka ale rownie dobrze -kopulka-palec-swiece!!! wykrec swiece i zobacz czy masz iskre!!!
Goral1985
Badacz tematu

Postprzez kamyk212121 » 1 gru 2010, o 19:16

tak jest wykręć swiece i sprawdz czy masz iskre potem pomyslimy.... w golfach często pada paluch i kopułka wiec baqdz gotów na ten wydatek 70 zł:) ale równei dobrze moze byc cewka jak i kabelki sprawdz iskre i daj znać tylko na kazdym kablu sprawdz....
kamyk212121
Badacz tematu

Postprzez greg_117 » 2 gru 2010, o 00:19

Siemka ja tak miałem a powodem były "twarde" kable zapłonowe. Po wymianie kabli na SILIKONOWE problem zniknął :) i teraz nawet w takie mrozy pali dobrze :)
greg_117
Gaduła

Postprzez barthezonek » 5 gru 2010, o 03:36

To znowu ja, no i okazało się, że to był moduł zapłonowy, wymieniłem go i 2 dni golfik normalnie chodził, po 2-ch dniach znów się moduł spalił :( co może być przyczyną, żę sie znów spalił? na szrocie jak go wymontowywałem, to widziałem, że jest podłączony kabel masy u mnie w golfie tego kabla nie ma, czy to może być przyczyną? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi...
barthezonek
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka