choinka problem

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

choinka problem

Postprzez przemolol » 6 lut 2011, o 19:02

Witam
Mam nietypowy problem. Dziś zobaczyłem że gdy naciskam hamulec to załącza kierunki, tak samo jak włączam kierunki i nacisne hamulec to też świecą i przytym kontrolka od przeciwmgłowych się załącza a mało tego załącza zapłon tzn gdy silnik jest uruchomiony i trzymam pedał hamulca to mogę wyjąć kluczyk a samochód chodzi dopóki nie zdejmę nogi z hamulca. Nie wiem jak to rozwiązać . Proszę o pomoc.
przemolol
Berbeć

choinka problem

Postprzez prezesik » 6 lut 2011, o 23:05

W tylnej lampie gdzie masz choinke nie laczy masa - brazowy kabelek - sprawdz.

Swiatla stopu swieca niezaleznie od stacyjki. Nawet przy wyjetym kluczyku beda swiecic.
prezesik
Members

Postprzez przemolol » 6 lut 2011, o 23:12

prezesik25 napisał(a):W tylnej lampie gdzie masz choinke nie laczy masa - brazowy kabelek - sprawdz.

Swiatla stopu swieca niezaleznie od stacyjki. Nawet przy wyjetym kluczyku beda swiecic.

Ok sprawdze. Jak wiem, że stop świeci niezależnie ale chodzi mi o to, że np wyjmuje kluczyk ze stacyjki i dusze pedał hamulca i nagle załącza mi zapłon bez kluczyke, z hamulca poprostu. o to mi chodziło właśnie.
przemolol
Berbeć

Postprzez radomiak » 6 lut 2011, o 23:48

przemolol napisał(a): to, że np wyjmuje kluczyk ze stacyjki i dusze pedał hamulca i nagle załącza mi zapłon bez kluczyke, z hamulca poprostu. o to mi chodziło właśnie.

mnie sie zazyla kontrolka od swiec jak depnolem na hampel i swiatelko od przeciwgmielnych po przeczyszczeniu brozowego kabla(styku) (przeczyscilem styk i dalem tam troche smaru miedzianego w pascie i mam spokó)j w lewej lampie ustalo.
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
radomiak
Gaduła

- - -

Powrót do Elektryka