Ciąg dalszy problemu z odpaleniem

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez XXMLODZIAN22XX » 22 gru 2012, o 10:35

Witam ponowni dalej ciągnę problem z tym odpaleniem golfika mojego dzisiaj jest -13 stopni i nie odpala normalnie porażka poniżej jest filmik z tym problemem koledzy i napiszcie co sadzicie że jest przyczyna.

http://www.youtube.com/watch?v=KiDEbvTy ... e=youtu.be

a tutaj jest filmik po paru próbach:

http://www.youtube.com/watch?v=Y6wtrKmB ... e=youtu.be

Dziwi mnie to przycięcie przy tym odpaleniu a potem kreci to ciekawe a to tylko tak robi jak jest mróz a tak to normalnie odpala.
XXMLODZIAN22XX
Czytacz

Postprzez kamilkol20 » 22 gru 2012, o 11:09

XXMLODZIAN22XX napisał(a):Witam ponowni dalej ciągnę problem z tym odpaleniem golfika mojego dzisiaj jest -13 stopni i nie odpala normalnie porażka poniżej jest filmik z tym problemem koledzy i napiszcie co sadzicie że jest przyczyna.

http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

N tym filmiku jak i na drugim stwierdzam ze aku nie jest naładowany przecież to słychac jak wolno kęci
XXMLODZIAN22XX napisał(a):Dziwi mnie to przycięcie przy tym odpaleniu a potem kreci to ciekawe a to tylko tak robi jak jest mróz a tak to normalnie odpala.

Sprawdz sobie dokręcenie klem do aku może któraś nie jest dokręcona i przecina prąd,i tak samo do rozrusznika i posprawdzaj masy,i podładuj aku i powinno być po krzyku
kamilkol20
Czytacz

Postprzez XXMLODZIAN22XX » 22 gru 2012, o 11:40

kolego ako było naładowane właśnie w tym problem tylko on kręcenia padło a co do klem kolego wiesz co zauważyłem mam je dokręcone na maksa i tak nimi mogę kręcić w lewo albo prawo może to wina tego smaru że mogę nimi kręcić? smar CX-80...
XXMLODZIAN22XX
Czytacz

Postprzez kamilkol20 » 22 gru 2012, o 12:02

XXMLODZIAN22XX napisał(a):zauważyłem mam je dokręcone na maksa i tak nimi mogę kręcić w lewo albo prawo może to wina tego smaru że mogę nimi kręcić? smar CX-80...

Nie to nie wina smaru,a klem nie masz pomylonych przy aucie ??bo +jest większy może je masz przy minusie
wyczyść ten smar, klemy i bolce a w aku jakimś drobnym papierkiem i jak dalej będzie to samo to klemy są do wymiany,
a jeszcze co do kręcenia to jeszcze możesz mieć rozrusznik do naprawy mogą szczotki trzymać,pobiera dużo prądu i zaraz go rozładowuje
kamilkol20
Czytacz

Postprzez prezesik » 22 gru 2012, o 12:43

jw rozrusznik do przeglądu. Miałem kiedyś tak w kadecie - odpalał dopiero po porządnym dokadowaniu akumulatora i przy plusowej temp. W innym przypadku za chiny nie chciał odpalić. Rozkręciłem rozrusznik, wymieniłem szczotki na nowe, wyczyściłem komutator wyrnika i silnik odpalał nawet przy -15. Okazało się, że rozrusznik podczas rozruchu pobierał tyle prądu, że brakowało na iskrę, poprostu pracował na zwarciu.
prezesik
Members

Postprzez GrZeChU91 » 22 gru 2012, o 12:48

Nawet widac to na filmikach ze to przez rozrusznik.......Aku jakby byl slaby to tez by kontrolki przygasaly ale odrazu by zdychal.....
GrZeChU91
Members

Postprzez prezesik » 22 gru 2012, o 13:09

Spróbuj jeszcze zakupić dodatkową masę miedzianą plecionkę, dokręć ją do silnika oraz do karoserii, aby był dobry styk. Niekiedy z powodu słabej masy też rozrusznik może tak kręcić.

Obrazek
prezesik
Members

Postprzez XXMLODZIAN22XX » 22 gru 2012, o 17:04

klem na pewno nie pomyliłem zresztą jedna i druga mogę kręcić w lewo i prawo wszystkie styki mam przeczyszczone kolego papierkiem a szczotki to "elektryk sprawdzał" i mówił ze są dobre ale wiesz jak to jest z nimi jak sam nie zobaczysz to nie będziesz miał pewności. Kolego prezesik25 jak bym chciał ta dodatkowa masę założyć to byś mi wysłał jakaś fotkę gdzie mogę ja dokładnie przykręcić?
XXMLODZIAN22XX
Czytacz

Postprzez kamilkol20 » 22 gru 2012, o 18:43

XXMLODZIAN22XX napisał(a):zresztą jedna i druga mogę kręcić w lewo i prawo

No to się nie dziw ze Ci autko nie odpala zacznij pierwsze od dobrego podpięcia klem z aku a pózniej szukaj dalej przyczyn
kamilkol20
Czytacz

Postprzez prezesik » 22 gru 2012, o 19:02

XXMLODZIAN22XX napisał(a):Kolego prezesik25 jak bym chciał ta dodatkowa masę założyć to byś mi wysłał jakaś fotkę gdzie mogę ja dokładnie przykręcić?

Chociażby pod śrubką trzymającą wieszak silnika i przymocować gdzieś blisko do jakieś śrubki w karoserii silnika. WĄŻNE! miejsca styku plecionka/silnik i plecionka/karoseria muszą być oczyszczone do gołej blachy, aby był dobry styk.

Obrazek
prezesik
Members

Postprzez seba650 » 22 gru 2012, o 19:13

kamilkol20 napisał(a):Nie to nie wina smaru,a klem nie masz pomylonych przy aucie ??bo +jest większy może je masz przy minusie

:-o .

Ja polecam zmienić/naładować oporowo akumulator i poczyścić styki na rozruchu.
Zmień też te klemy, koszt nie duży a nie będzie Ci się nic kręcić...
seba650
Badacz tematu

Postprzez XXMLODZIAN22XX » 22 gru 2012, o 20:08

styki mam poczyszczone jedynie zostało zmienić klemy i dołożyć dodatkową masę
i tak sobie myślę bo kolega mi powiedział ze to może przez zapłon on nie chce odpalić?miałem przekręcić kopułkę trochę i zobaczyć co o tym myślicie?czy to nie ma nic wspólnego z tym???
XXMLODZIAN22XX
Czytacz

Następna strona

- - -

Powrót do Elektryka