Co to za wtyczka?

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Co to za wtyczka?

Postprzez ci-nek » 6 cze 2011, o 22:40

Od 1,5 tygodnia szukam... po allegro... po internecie... i dalej nei wiem i nei moge znaleźć, co to jest za wtyczka? Nie mam jak zrobić foty, to ja narysowałem :hyhy: Wtyczka ta jest do podświetlenia tablicy rejestracyjnej i mi sie rozpadła. Wypadało by kupić nową, ale wszystcy robią oczy jak o to pytam :shock:

Obrazek
ci-nek
Gaduła

Co to za wtyczka?

Postprzez K@mil » 6 cze 2011, o 22:49

Musisz kupować po numerze...
Najlepiej jedz na szrot albo zrob zdjecie i zaloz temat w dziale KUPIE napewno ktos kto sprzedaje czesci Ci sprzeda :P
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez saladrus » 6 cze 2011, o 23:24

saladrus
Members

Postprzez ci-nek » 8 cze 2011, o 09:40

saladrus napisał(a):http://www.swistak.pl/a14058993,vw-golf-III-polo-classic-wtyczka-lampy-rejestracj.html
http://allegro.pl/vw-golf-iii-polo-clas ... 28379.html

http://allegro.pl/vw-golf-iii-polo-clas ... 82828.html

Proszę bardzo

dzięki za dobre chęci, ale przypominam ze wtyczka (cos co sie wtyka, a nie coś co jest wtykane, nazywane ina czej gniazdem), to nie oprawka (oprawka, czyli uprawa żródła swiatła jakim jest zarówka). poszukuję wtyczki TAK JAK NA RYSUNKU, ponoć jej numer to: 1J0 972 702 (ale nei jestem pewien czy na pewno)
ci-nek
Gaduła

Postprzez k-m-r1 » 8 cze 2011, o 10:43

wienc albo foto albo będziemy pisali o ptakach
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez ci-nek » 8 cze 2011, o 10:48

k-m-r1 napisał(a):wienc albo foto albo będziemy pisali o ptakach

wtyczka PODOBNA do tej ze zdjecia, tylko ze 2-PINOWA
Obrazek

TUTAJ widać te wtyczkę, ale już wetknietą w oprawkę
Obrazek
ci-nek
Gaduła

Postprzez swatu » 8 cze 2011, o 11:17

takie wtyczki za grosze kupisz na szrocie .
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez ci-nek » 8 cze 2011, o 11:32

swatu napisał(a):takie wtyczki za grosze kupisz na szrocie .

Wolałbym nową, zebym mógł ją zarobić bez lutownicy, bo takowej samochodowej nei posiadam ;)
ci-nek
Gaduła

Postprzez swatu » 8 cze 2011, o 11:39

ci-nek napisał(a):zebym mógł ją zarobić bez lutownicy
przeciez jak znajdziez wytczke to zapewne bedzei z przewodem odcinasz sobie na danej dlugosci zarabiasz koncowki i masz.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez ci-nek » 8 cze 2011, o 11:44

swatu napisał(a):
ci-nek napisał(a):zebym mógł ją zarobić bez lutownicy
przeciez jak znajdziez wytczke to zapewne bedzei z przewodem odcinasz sobie na danej dlugosci zarabiasz koncowki i masz.

Pomijajac fakt ze jestem estetą i jak coś robie to albo dobrze albo wcale, to wtyczki potrzebuję do oświetlenia tablicy rejestracyjnej, gdzie dość często jest wilgoć. Wolałbym działać w sposób przewidziany przez projektantów, bo może im za bardzo to oświetlenie nie wyszło, to nawet działa.
ci-nek
Gaduła

Postprzez rafal_z_ph » 8 cze 2011, o 13:05

ci-nek napisał(a):Wolałbym działać w sposób przewidziany przez projektantów, bo może im za bardzo to oświetlenie nie wyszło, to nawet działa.

Jeżeli to ma być jak z fabryki to musisz zaopatrzyć się w całą instalację elektryczną klapy bagażnika. Nowej instalacji to nie dostaniesz, chyba że w jakimś ASO będą mieli jakąś zalegającą. Nie bądź takim perfekcjonistą. Jeździsz kilkunastoletnim Golfem, a nie rocznym Bentelyem Continentalem 8-)
Niedawno wymieniałem lampkę oświetlenia tablicy, bo ruda wżarła się w styki i nie można było wypiąć wtyczki :kwasny: To potrzebowałem nowej lampki i wtyczki. Lampkę kupiłem z alledrogo.pl. A że w poprzednim MK3 wymieniałem klapę na inną bez rudej, to ze starej została mi cała instalacja, z której przeszczepiłem wtyczkę.
rafal_z_ph
Czytacz

Postprzez ci-nek » 8 cze 2011, o 13:39

rafal_z_ph napisał(a):
ci-nek napisał(a):Wolałbym działać w sposób przewidziany przez projektantów, bo może im za bardzo to oświetlenie nie wyszło, to nawet działa.

Jeżeli to ma być jak z fabryki to musisz zaopatrzyć się w całą instalację elektryczną klapy bagażnika. Nowej instalacji to nie dostaniesz, chyba że w jakimś ASO będą mieli jakąś zalegającą. Nie bądź takim perfekcjonistą. Jeździsz kilkunastoletnim Golfem, a nie rocznym Bentelyem Continentalem 8-)

oj tam oj tam, mój Golf = Mój Bentley ;) ale ktoś już do mnie napisał że ponoć takie końcówki sa w ASO dostępne nowe, po numerach, za "grosze".
ci-nek
Gaduła

Następna strona

- - -

Powrót do Elektryka