Czasem zgaśnie

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Czasem zgaśnie

Postprzez Opik » 13 lip 2012, o 00:58

Mam taki dziwny problem (w sumie to nie wiem czy mam, bo zdarzyło się to ze 4 razy raptem przez 16tys km, ale irytuje). Otóż, wyjeżdżam sobie np ze skrzyżowania w którąś stronę i przy zmianie np na trójkę gdy wciskam sprzęgło (nie zawsze akurat na trójkę, ale żeby zobrazować) obroty spadają do zera i sobie gaśnie. Jeżeli widzę że wskazówka opada za szybko i delikatnie musnę pedał gazu - nic się nie dzieje, opadają do tych 800 paru jak powinny i tyle. I po takim jednym muśnięciu gazu jest spokój i nic się nie dzieje przez kolejne dwa tygodnie np. Nie ma muła, nie spadają obroty podczas jazdy, tylko i wyłącznie jak wciskam sprzęgło. Zjawisko zaobserwowane zarówno na lpg jak i pb. Nie ma problemów żeby odpalił, ciepły, zimny, gorący, zamrożony, w deszczu i skwarze odpala bez łaski. Co to, qrcze, jest ?
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Czasem zgaśnie

Postprzez killah » 13 lip 2012, o 01:22

obstawiam na krokowy.
killah

Postprzez Opik » 13 lip 2012, o 01:50

Ciężko się ten badziew czyści ?

Aha, no i ma to miejsce zawsze przy dynamiczniejszym ruszeniu
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG

Postprzez greg001 » 13 lip 2012, o 02:57

ja nie jestem za czyszczeniem korkowca, uważam że powinno się go wymienić, a jak przepustnica może warto ją pierw przeczyścić (bez zdejmowania jej)
greg001
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB

- - -

Powrót do Elektryka