czujnik temperatury w liczniku

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez kedar » 25 maja 2011, o 01:18

Podepnę się do tematu. Stoje temp. mogę mieć nawet 90 ale jak jadę nie ma szans by przekroczyła 70. Mam duży grill wlotowy (na zdjęciu widać), i może to jest przyczyną że nie mogę się cieszyć 90 stopni na budziku :-/
Zgarniacz śniegu naprawiony :-) Zapłaciło państwo POLSKIE
kedar
Czytacz

Postprzez robzar89 » 25 maja 2011, o 05:57

Pewnie termostat zaciął się w otwartym położeniu i nie da rady zagrzać całego płynu łącznie z tym w chłodnicy do 90st, nie ma szans :dobani: , też tak miałem :-P
robzar89
Czytacz

Postprzez killah » 25 maja 2011, o 13:52

kedar napisał(a):Podepnę się do tematu. Stoje temp. mogę mieć nawet 90 ale jak jadę nie ma szans by przekroczyła 70. Mam duży grill wlotowy (na zdjęciu widać), i może to jest przyczyną że nie mogę się cieszyć 90 stopni na budziku :-/

:lol: :lol: :lol: :D to się nada na basha :D

termostat albo czujnik temp popsuty i daje zły sygnał do licznika a temperatura dobra. Innej opcji brak.
killah

Postprzez strzeliniasty » 25 maja 2011, o 15:25

killah napisał(a):Podepnę się do tematu. Stoje temp. mogę mieć nawet 90 ale jak jadę nie ma szans by przekroczyła 70

ja mialem to samo w swoim 1.8 :)

wskazowka nie wchodzila wyzej jak 70stopni (czy deptanie po autostradzie czy stanie w korku a wentylator wlaczal sie normalnie na chlodnicy) wymienilem czujnik chlodnicy, termostat, pompe wody a wskazowka dalej stala na 70 i nie szla wyzej

wzialem inny licznik (na silniczkach) i po rozgrzaniu sie pokazal mi 90stopni, w starym liczniku wskazowki dzialaly na sprezynce slimaku i te elementy poprostu sie zuzyly i nie mialy juz tej "elastycznosci" zeby jechac wyzej

pozycz od kogos licznik na silniczkach i wtedy sprawdzisz

ja stawiam ze to wina licznika
strzeliniasty
Members

Postprzez killah » 25 maja 2011, o 16:34

licznik w takich przypadkach sprawdza się na samym końcu..
killah

Postprzez kedar » 8 lip 2011, o 09:36

Termostat wymieniony i temperatura wróciła do normy. Plus dla pomagających ;)

[ Dodano: 2011-07-08, 09:41 ]
killah napisał(a):
kedar napisał(a):Podepnę się do tematu. Stoje temp. mogę mieć nawet 90 ale jak jadę nie ma szans by przekroczyła 70. Mam duży grill wlotowy (na zdjęciu widać), i może to jest przyczyną że nie mogę się cieszyć 90 stopni na budziku :-/

:lol: :lol: :lol: :D to się nada na basha :D

termostat albo czujnik temp popsuty i daje zły sygnał do licznika a temperatura dobra. Innej opcji brak.

Może się nadaje na basha ale to nie jest takie śmieszne. Gdybyś miał taki grill to byś poczuł dopiero ile wlatuje powietrza przez tą dziurę. Pozdro
Zgarniacz śniegu naprawiony :-) Zapłaciło państwo POLSKIE
kedar
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka