Czy mozna jezdzic na odlaczonym silniczku krokowym ?

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez trojeczkaGT » 9 wrz 2011, o 16:46

Mialem problem z obrotami wolnymi utrzymywaly sie na poziomie ok 2000 po czym spadaly dzialo sie tak czasami jak jechalem i dawalem na luz to chwile sa na 2000 i spadaja na 1000 nie dzieje sie tak zawsze. Na forum napisali ze mozna sprawdzic silniczek krokowy tzn ten silniczek kolo kolektora

Obrazek

no wiec go przeczyscilem popsikalem "wd40" i zalozylem ale przy zakladaniu zaczelo padac i na szybko podlaczylem kostki ale nie podlaczalem tej od silniczka i o dziwo auto odpalilo dobrze i mialo tez wolne obroty czyli nie trzeba podlaczac kostke od tego silniczka czy jednak trzeba by sie cos innego nie zepsulo ?

podlaczylem ale ciekawi mnie wlasnie to zdarzenie.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez danny.tcz » 9 wrz 2011, o 16:49

wydaje mi sie ze mozna jezdzic tak sprawdza sie czy to wlasnie silniczek krokowy jest przyczyna falujacych obrotow jezeli po odlaczeniu nadal faluja to nie od silniczka
czyli na twoje pytanie raczej tak ale poczekaj na bardziej doswiadczonych w tym temacie
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez Finwe » 9 wrz 2011, o 17:03

ja jeździłem z odłączonym, zrobiłem tak około 100km nie naraz tyle co do sklepu z częściami i z powrotem na parking jeździło się dobrze,nic się nie popsuło, a najważniejsze z odłączonym nie gasł mi po wymianie na nowy silniczek krokowy działa bez zarzutów trzyma wolne obroty. Dodam że nowy kosztował mnie 102 zł(oryginał) ale kupowałem go ze zniżka stałego klienta(intercars) tak cena to chyba 150 zł
Finwe
Berbeć

Postprzez pablomed » 9 wrz 2011, o 20:27

trojeczkaGT, proponuję żebyś zawsze pisał mając LPG czy problem jest na obu paliwach czy na którymś z nich, bo przy instalacji LPG falowanie na benzynie może wynikać z błędów nałapanych przez sterownik silnika i łatwo to sprawdzisz wykonując reset sterownika .
pablomed
Members

Postprzez trojeczkaGT » 10 wrz 2011, o 08:38

na gazie i na benzynie jest tak samo faluja obroty dzis kupie silniczek na allegro bo dzis to az mi auto zgaslo. na benzynie jest troszke lepiej ale tez obroty faluja a na gazie to juz calkiem. niby teraz nie falowaly jak wrocilem wiec wymienie bo wkoncu golf ma 20 lat wiec moze wszystko wysiadac :D

[ Dodano: 2011-09-25, 04:22 ]
dzis sie wkurzylem bo jezdzac obroty byly na ok 1800 na luzie odlaczylem krokowy od gazu i na srubce ustawilem obroty recznie i zobacze jutro jak bedzie :D powiem tak najlepsze sa instalacje pierwszej generacji :D ustawiasz tak jak chcesz i nie musisz sie..... bawic z problemami.

bede narazie na odlaczonym jezdzil :D

Obrazek

[ Dodano: 2011-09-25, 22:08 ]

[ Dodano: 2011-09-25, 22:44 ]
moje pytanie kolejne by nowego tematu nie zakladac :

czy przy odlaczonym tym silniczku krokowym co wyzej na zdjeciu bedzie sie cos zlego dzialo ?

bo jak narazie to widze same plusy auto sie o 100 % lepiej zbiera

ale czy nie bedzie palil o 100 % wiecej ? :D
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - - Całodobowy transport oferują te usługi lawety w Gdańsku i całym Trójmieście. Mają wieloletnie doświadczenie w branży.

Powrót do Elektryka