Kanału brak,ale dzięki wielkie za wszystkie porady
[ Dodano: 2014-03-25, 15:18 ]Co prawda do rozrusznika się nie dostałem,bo ciężko mi się tam dostać,ale zrobiłem pomiary i zaobserwowałem jedną rzecz,ale o tym to za chwilę
Pomiary aku.
Aku napięcie 12.44
Po przekręceniu kluczyka 12.06
Przy włączonych światłach 11.73(ale z początku było 9.17)
Zaobserwowałem ,że gdy mam włączone radio i światła to gdy przekręcam zapłon to radio gaśnie i kontrolki też!
Dodam ,że akumulator dopiero co ładowałem dla pewności chociaż według licznika z prostownika to aku był i tak naładowany, a jego napięcie wynosiło około 12.45 ( w domu mierzyłem)
[ Dodano: 2014-03-25, 15:30 ]Wiem,że nie znam się nawet w połowie ,tak dobrze jak wy na mechanice,ale znam trochę swoje auto i przerabiałem dziesiątki razy rozładowany akumulator i doskonale wiem jaki dzwięk towarzyszy przy odpalaniu silnika. trrrrrrrrr jak z karabinku
Tyle ,że w tym przypadku akumulator jest naładowany,bo wczoraj próbowaliśmy od kabli odpalić i to nic nie dało.Dzisiaj naładowałem akumulator na maxa i też nic....W dniu kiedy auto padło odpaliłem na pych i zapaliło. Co o tym sądzicie. Może to faktycznie kostka stacyjki...Prosże o odpowiedź ,bo nie chcę grzebać przy rozruszniku ,bo to może nie być jego wina
[ Dodano: 2014-04-05, 13:57 ]Na dzień dzisiejszy problem rozwiązany. Akumulator podmieniłem i pali jak należy.