deska rozdzielcza ,zegary i zegarek + licznik kilometrów

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez activestate » 7 kwi 2011, o 20:48

cześć!
szukałem namiętnie info o moim problemie ale nie znalazłem odpowiedzi, proszę więc o pomoc.
W golfie 3 nie działa prędkościomierz, obrotomierz, zegarek i licznik kilometrów. ciekawe że tablica się podświetla ( nawet zegar i kilometry choć nie ma tam żadnej informacji).

szukałem w bezpiecznikach - ok.
jedna wątpliwość to pewien zielony kabelek za tablicą z bezpiecznikami - albo jest wypięty albo było tak zawsze - tego nie wiem.

miał ktoś z was podobny problem?
Dziękuję za pomoc
Konrad
activestate
Berbeć

Postprzez czaro » 7 kwi 2011, o 20:53

activestate, ile jeszcze założysz tematów z tym samym problemem?? I nawet nie chciało Ci się napisać na nowo tylko skopiowałeś :wstyd:
Chyba, że nie możesz znaleźć swojego tematu- to pomogę:
http://www.golf3.pl/topics4/problem-z-z ... t32193.htm
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez activestate » 8 kwi 2011, o 12:38

skopiowałem, bo problem jest ten sam i się nie zmienił :)
Napisałem w nowym dziale, bo mam nadzieję że ktoś mi pomoże.
pozdrawiam
activestate
Berbeć

Postprzez czaro » 8 kwi 2011, o 16:52

activestate napisał(a):skopiowałem, bo problem jest ten sam i się nie zmienił :)
Napisałem w nowym dziale, bo mam nadzieję że ktoś mi pomoże.
pozdrawiam

Ale każdy ma dostęp do każdego działu, więc gdyby miał ktoś jakiś pomysł to by Ci napisał w pierwszym temacie. Teraz jak nikt Ci nie odpisze to w każdym dziale będziesz zakładał ten sam temat?? :-x
czaro
Members

Postprzez Basior1997 » 8 kwi 2011, o 18:17

activestate, jesli nikt na dorum nie wie to jak ma ci pomóc??
sam założeyłem pare temtów na ktore nik mi nie odpowiedział wiec prosze nie pisz dwa razy tego samego bo to i tak nie pomoże

[ Dodano: 2011-04-08, 18:20 ]
a co do tematu zobacz na bezpieczniki pitem na kośc przy liczniku ew. załużinny licznik i zobacz co bedzie sie działo
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Basior1997
Members

Postprzez LukTychy » 8 kwi 2011, o 23:02

activestate, ja miałęm podobny problem... nie nabijało mi kilometrów i nie pokazywało ile lece na h... ale rozebrałem zały licznik i go poskładałem go z powrotem i działa już normalnie
LukTychy
Members

Postprzez activestate » 10 kwi 2011, o 12:23

czaro napisał(a):activestate, ile jeszcze założysz tematów z tym samym problemem?? I nawet nie chciało Ci się napisać na nowo tylko skopiowałeś :wstyd:
Chyba, że nie możesz znaleźć swojego tematu- to pomogę:
http://www.golf3.pl/topics4/problem-z-z ... t32193.htm

nie zakładam w każdym , nie spamuję. Założyłem w tych działach, które sa najbardziej trafne.
Swoją drogą - bez obrazy ale uważam że takie działania jak twoje mają swoją fajną, ciekawą nazwę - proponuję nazwać Cię : napinacz.

spanujesz to forum bardziej niż ja. Zapewne 50% postów wygląda jak twój - zero pomocy, max uszczypliwości. Jak dla mnie, takie działania jak twoje nie powinny istnieć.
Przepraszam, nie chciałem cię urazić, to moja opinia która nie wnosi nic do tematu, tak samo jak Twoja,
Pozdrawiam.
activestate
Berbeć

Postprzez czaro » 11 kwi 2011, o 09:15

activestate napisał(a):nie zakładam w każdym , nie spamuję. Założyłem w tych działach, które sa najbardziej trafne.
Swoją drogą - bez obrazy ale uważam że takie działania jak twoje mają swoją fajną, ciekawą nazwę - proponuję nazwać Cię : napinacz.

spanujesz to forum bardziej niż ja. Zapewne 50% postów wygląda jak twój - zero pomocy, max uszczypliwości. Jak dla mnie, takie działania jak twoje nie powinny istnieć.
Przepraszam, nie chciałem cię urazić, to moja opinia która nie wnosi nic do tematu, tak samo jak Twoja,
Pozdrawiam.

activestate, wiesz kolego trochę dłużej jestem na forum i wiem jak ono funkcjonuje. I Twoje zarzuty typu że mam tyle postów dzięki spamom są pustymi słowami. Wiesz istnieją na forum tacy ludzie jak moderatorzy i to oni decydują gdzie jest spam i wiedzą co z nim robić. Tak więc Twoje zdanie niewiele mnie interesuje.
Ja Ci nie zarzucam że spamujesz tylko robisz bałagan na forum zakładając takie same tematy w kilku działach.
Zatem teraz Cię zapewniam, że kolejne moje działanie w sprawie Twojego tematu coś do niego wniesie ;-)

[ Dodano: 2011-04-11, 10:23 ]
Porządek zrobiony więc koniec OT z mojej strony.
czaro
Members

Postprzez Hooliganel » 6 paź 2011, o 23:28

mam taki sam problem, daje linka do mojego posta :) chłopaki coś kombinowali, ja troche sie pobawiłem jednak bez skutku :P czekam, moze ktos ma jeszcze jakis pomysł;]

http://www.golf3.pl/topics4/licznik-obr ... htm#303165
Hooliganel
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka