dławi się i prawie przygasa gdy wilgoć

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez pablos » 3 paź 2012, o 21:58

Witam. Otóż gdy jest wilgotno i autko postoi na deszczu to odpala bez problemu jednak po ruszeniu w zakresie od 1k-2k obrotów dławi się i prawie przygasa. Jak myślicie co stanowi problem przewody WN, kopułka czy cewka zapłonowa? czy wszystko po trochu i pytanie jak sprawdzić co dokładnie czy wymieniac po kolei aż sie uda :D w sumie mogłbym skołowac cewke i kopułkę bo znajomy ma na stanie i sprawdzać
pablos
Czytacz

Postprzez pablomed » 4 paź 2012, o 12:21

pablos, nie da się przewidzieć ale na 90 % coś z rzeczy które wymieniłeś. Czasem widac po ciemku jak iskry uciekają, czasem spryskanie wodą ze zraszacza wyjaśnia ktory element jest uszkodzony.Poza oczywistymi rzeczami jak stare kable w kość może dawac pęknięta cewka, stara i brudna osłona kopułki jeśli jest, osad na stykach w kopułce który w marnych zamiennikach pojawia się bardzo szybko - w kazdym razie mozna przeczyścić te styki, tak samo wtyczki od czujników halla i wału jesli jest, cewki. W koncu się wyjaśni ale jednego pewnego testu na to niema.
pablomed
Members

Postprzez pablos » 4 paź 2012, o 12:53

dodam ze sytuacja ma miejsce na lpg wiec raczej czujniki odpadaja :D wezme sie przyjrze bardziej tym elementom co wymienilem ew. zraszaczem sie pobawie moze cos mi przyblizy wiem ze na kablach w nocy nie ma iskier a jak nie to wymienie wszystko po koleji bo kopułke i cewke spokojnie moge skołować prawie darmo
pablos
Czytacz

Postprzez sudo0007 » 4 paź 2012, o 15:08

pablos, powiem ci ze ja to wymieniałem wszystko po kolei jak sie gofrem w taaaaaaaaaaakaaa oo duża kałuze wrąbałem to stał 2 dni wymieniłem kable kopółke świece. co do kabli do kup jakies lepsze bo jak bedziesz oszczedzał na tym to przynajmiej raz w roku bedziesz wymieniał :cisza: :cwaniak:
Obrazek
sudo0007
Berbeć

Postprzez prezesik » 4 paź 2012, o 16:07

Zawsze pierw będą problemy na LPG. LPG jest bArdzo czuły na niedomagania układu WN ( strzały w filtr powietrza itp. ). Powymieniaj kable WN, kopułkę, palec i wszystko powinno powrócić do normy.
prezesik
Members

- - -

Powrót do Elektryka