dodatkowe halogeny

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

dodatkowe halogeny

Postprzez Kriss » 15 wrz 2007, o 18:30

Siema mam pytanie :

Jeżeli chcę zamontować dodatkowe przednie halogeny do golfa mk3 , muszę kupować włącznik ??
Kriss
Berbeć

dodatkowe halogeny

Postprzez Bartek » 15 wrz 2007, o 22:15

siemanko.jak to dodatkowe?? w bledach masz jedne i chcesz jeszcze??czy w bledach niemasz i chcesz zalozyc.jezeli masz juz seryjne halogeny to czy te seryjne i te dodatkowe maja swiecic razem??jezeli tak to nie musisz kupowac dodatkowego wlacznika, a jezeli nie to tak.pozdrawiam.
bartolassi
Bartek
Badacz tematu

Postprzez Kriss » 30 wrz 2007, o 12:18

chce zalozyc halogeny w miejsce blend
Kriss
Berbeć

Postprzez Bartek » 30 wrz 2007, o 13:05

kup sobie taki wlacznik
bartolassi
Bartek
Badacz tematu

Postprzez Kriss » 30 wrz 2007, o 15:07

Bartek napisał(a):kup sobie taki wlacznik

Dzięki :-) Kupiłem ten włącznik . Teraz będe główkował jak to cudeńko założyć :evil:

Można zamknąć temat :]
Kriss
Berbeć

Postprzez Kriss » 2 paź 2007, o 09:08

Chłopaki przydało by się instrukcję jak te halogeny i włącznik podłączyć pod instalację mojego golfika :mrgreen: Proszę o pomoc
Kriss
Berbeć

Postprzez krazek1 » 2 paź 2007, o 13:08

:-) ;-)
krazek1
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Bartek » 2 paź 2007, o 17:09

dzieki krazek1.mi tez sie to przydalo.pozdrawiam.
bartolassi
Bartek
Badacz tematu

Postprzez VWARNI » 24 paź 2007, o 17:26

Swietna sprawa chłopaki ten opis podłaczenia huliganow,ja rowniez nie mam seryjnie swiatełek ale zakupiłem sobie fajniutkie klary i mam zamiar podłaczyc . Pozdro dla wszystkich :-D
VWARNI
Czytacz

dodatkowe halogeny ale...

Postprzez magik181 » 8 wrz 2008, o 14:58

witam wszystkich forowiczow

mam takie pytanko nie mam fabrycznej instalacji do halogenów a we właczniq mam tylko właczanie tylnich halogenów a chcialem sobie podpiąc halogeny

ale nie w blendy w zderzaq tylko nizej jak sa takie miejsca na zaslepki w zderzaq z prawej i lewej strony
i teraz mam takie pytanko:

czy da rade podpiac tak zeby przednie i tylnie halogeny sie właczaly za pomoca jednego wlacznika tego co mam juz do tylnich???

ewentualnie jakbym chcial zalozyc osobny wlacznik to wystarczy podpiac pod dodatkowy włacznik i do akumulatora czy trzeba dodawac beziecznik czy jakis przekaznik???

aha jeszcze jedno pytanko
czesto jezdze wieczorem i noca po drogach podmiejskich a wiadomo jak jest na takich drogach z widocznoscia czy jak zalozyłbym sobie te halogeny przeciwmgielne a chcialbym sobie jeszcze podpiać dalekosięzne czy misiaki niebeda sie czepiac???

z gory dziex za wszystkie porady
pozdro600
Ostatnio edytowano 8 wrz 2008, o 17:05 przez magik181, łącznie edytowano 1 raz
magik181
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 8 wrz 2008, o 15:35

magik181 napisał(a):czy da rade podpiac tak zeby przednie i tylnie halogeny sie właczaly za pomoca jednego wlacznika tego co mam juz do tylnich???
to tak jak zrobisz instalację tak jak tutaj jest opisana: http://rydzu777.webd.pl/index.php?optio ... e93204631d to po załączeniu światła tylniego przeciwmgielnego bedzie też przód świecił i nie jest to za fajne :dobani: polecam zainwestować we włącznik na dwa światła przeciwmgielne przód + tył na allegro 60zł-120zł (jak nie potrzebujesz na reg. swiateł to nie kupuj takiego bo ci się nie zmieści) no a jak już taki włącznik kupisz to nie trzeba nic przerabiać tylko wymienić i bedziesz załączał raz to masz przód i dwa to jest przód + tył i jest git

[ Dodano: 2008-09-08, 15:38 ]
magik181 napisał(a):ewentualnie jakbym chcial zalozyc osobny wlacznik to wystarczy podpiac pod dodatkowy włacznik i do akumulatora czy trzeba dodawac beziecznik czy jakis przekaznik???
za dużo roboty ale można i wtedy na zasilaniu musisz mieć bezpiecznik 15A a i włącznik zamontować gdzies na kokpicie ale na pewno lepsze bedziesz to miał jak zainwestujesz w nowy włącznik ;-)

[ Dodano: 2008-09-08, 15:40 ]
magik181 napisał(a):czesto jezdze wieczorem i noca po drogach podmiejskich a wiadomo jak jest na takich drogach z widocznoscia czy jak zalozyłbym sobie te halogeny przeciwmgielne a chcialbym sobie jeszcze podpiać dalekosięzne czy misiaki niebeda sie czepiac???
używanie świateł przeciwmgielnych w nocy jest zabronione i za to napewno mogą cię ścigać takie światła można używać tylko na oznakowanych DROGACH KRĘTYCH np. w górach, a co do dalekosiężnych to tak samo nie wolno ich używać w nocy ze względów bezpieczeństwa bo oślepiają innych uczestników ruchu drogowego
marcinkoz2910
Members

Postprzez Zico63 » 8 wrz 2008, o 21:18

Polecam też ten temat na innym forum.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=187030
Co do drogowych dodatkowych - to liczba tych świateł wynosi w/g Kodeksu "dwa lub cztery" i teraz zależy jakie reflektory ma Kolega. Jeśli na drogowych palą się już cztery reflektory drogowe (nie dwa mijania i dwa drogowe - np. lampy tzw. GT, przy GT można) to więcej już nie można dokręcić. Używanie ich to inna sprawa: praktycznie to mało kiedy się u nas przydają a różnica po przejsciu z czterech dobrych drogowych na dwa słabe (po 55W!) mijania jest tak wielka, że przez kilka sekund praktycznie nic nie widać!
Zico63
Members

Następna strona

atrakcje na eventy firmowe - - -

Powrót do Elektryka