Witam koledzy z tymi sterownikami to jest tak ze te pomaranczowe kabelki które tam są wcale nie maja być obcięte je sie wykorzystuje
a mianowicie jak by to wytłumaczyc jezeli dany kabelek w pompce steruje otwieraniem i zamykaniem jak to kolega cytował "Tak właśnie podłączałem zółty i żółto-czarny do plusa brązowy do masy a bialy i bialo czarny do otwierania i zamykanie czyli szary i zielony w pompce. I nie działa tzn tylko otwiera jak zamknie go ręcznie ale nie zamyka." a wiec masz wszystko wporzadku tylko teraz zrób tak zółty i zółto czarny masz to sterowanie plusem lub minusem wtym przypadku plus
a teraz biały i pomaranczowy to jest przelotowy i jak utniesz zielony kabel i poprostu z jednej strony przecietego wstaw biały kabel oczywiscie z lutowaniem
a pomaranczowy po drugiej stronie zielonego czyli tak jak by wstawiasz w szereg sterownik i to samo robisz z szarym tylko wstawiasz wtedy biało pomaranczowy i biało czarny od otwierania nie wiem czy jasno to wytłumaczyłem ale taki efekt masz wykonac wtedy ten sterownik ruszy i bedzie otwierac i zamykac wedle zyczenia
mogłem pomylic jedynie kolejność otwieranie zamykanie
wtedy zamiana kabelka białego i biało czarnego oczywiscie pomaranczowe tez wtedy tak zeby były parami czyli jak jest biało czarny w sterowniku ma byc biało pomaranczowy z nim jak masz jakis kłopot z podłaczeniem pisz gg 2148551:) bo ten pomaranczowy kabel to tak łopatologicznie jakby jedna nózka przekaznika
zobacz uważnie na schemacie który wkleiłes na forum anozyczki oznaczaja ze masz sie wpiac z przecieciem w instalacje istniejaca
a jak wepniesz tylko biały i białoczarny to tak sie bedzie dziac ze albo zamknie a juz otworzyc nie otworzy albo odwrotnie
myśle ze pomogłem
talk robisz z obydwoma kablami
ma działać pozdrawiam