Dziwny problem z centralnym zamkiem!

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez drewnom » 20 maja 2014, o 11:43

Gesiu_15 napisał(a):miałem to samo , poszła membrana zamka i uciekało powietrze , po otwarciu około 1 min chodziła pompa centralnego , po zamknięciu też coś koło tego . Zlokalizowałem bo słyszałem gdzie uchodzi powietrze , po wymianie zamka całego problem został rozwiązany . Musisz szukać nie szczelności .

Tylko, że nie mam nieszczelności ;)
drewnom
Badacz tematu

Postprzez Pawlak539 » 20 maja 2014, o 16:52

A wiec sprawdzilwm co jest grane... a mianowicie rygielki podnosza sie do samego konca tak jak byc powinno, pompka pompuje normalnie, nie dobija powietrza lecz jak ją odłaczylem to kluczykiem drzwi otworzylem normalnie. Pompka za slaba?
Pawlak539
Czytacz

Postprzez pablomed » 23 maja 2014, o 20:08

Normalnie nie rozumiem bo rygielek w górze oznacza otwarty siłownik i wówczas zamek też jest otwarty poza przypadkami zabrudzenia mechanizmu zamka i zamarznięcia jego co zimą się nam często zdarza. nie masz tam czegoś dziwnego typu dodatkowo zamontowane siłowniki elektryczne od uniwersalnego zamka? w jednych drzwiach by się dało wytłumaczyć cięgnami ktore spadły it ale we wszystkich naraz to nie to nie
pablomed
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka