Witam, męczy mnie to od dawna, w sumie niedługo po tym jak nabyłem autko.
Otóż nie mogę otwierać szyby od strony pasażera, co jest uciążliwe w upały bo nie ma przeciągu w aucie. Pierwsze rozebranie drzwi - Linka zmiażdżona. Wymiana prowadnic z linkami. Okazało się że nagle silniczek się spalił więc do tego kupiłem silniczek (za cały zestaw dałem 40 zł, używany). Podziałało, szkoda że tylko miesiąc, znowu rozbieram drzwi i znowu dupa, linka złamana. Myślę że to przez to że w silniczku jest ten malutki plastikowy bęben na który nawija się linka a oba były zjechane dosyć. Byłbym wdzięczny czy wie ktoś coś o zamiennikach do tego, albo gdzie mogę dostać oryginały (najlepiej żeby było to nowe) bo szlag mnie jasny trafia a więcej używki nie mam zamiaru kupować. Nie potrafie znaleźć nic, może z 3 oferty za podobną cene i w podobnym stanie...
Druga sprawa, to szyberdach, oczywiście od początku nie działa, pęknięte prowadnice po obu stronach, na szrocie ciężko dorwać sprawny, a jak już się trafi to nie ma kto go wykręcić. Więc moje pytanie w sumie dotyczy tego samego, na allegro złapałem coś za 99 zł, sprowadzane z Niemiec do Opola, opłacalne, czy to będzie ten sam kit?
Dałem do działu Elektryka, jeśli błąd to proszę przenieść temat