Witam, mam problem ze swoja elektryczną szybą. Mianowicie wczoraj zamontowałem drugi mechanizm i działa tylko gdy drzwi w aucie są otwarte: opuszcza/podnosi, jednak gdy zamknę drzwi nie reaguje heh. W czym może tkwić problem, szyba od pasażera działa normalnie
bo to na tej okrągłej kostce jest co sie skręca czesto jest tak ze skręcając jedną z drugą siłą wypychają się styki ze staroci trzeba dokładnie to robić i na koniec każdy kabelek dopchnąć jeszcze
Wiem wiem właśnie, no nic spróbuję jeszcze raz z tymi kablami, a może to jest winą tego całego czujnika w drzwiach? Macie może jakiś sprawdzony preparat do czyszczenia zasniedzialych styków oprócz papieru sciernego heh bo tym raczej styków nie wyczyszcze w kostce ...
pablo1253 napisał(a):Wiem wiem właśnie, no nic spróbuję jeszcze raz z tymi kablami, a może to jest winą tego całego czujnika w drzwiach?
to stary golf 3 tam nie ma czujnika otwartych zamkniętych drzwi który mógłby być w jakiś sposób powiązany z samą elektryką owych drzwi jest jedynie krańcówka która steruje światłem w środku
Siemka Koledzy.Ostatnio podpinałem elektryczne szyby i wkradł się problem taki że najpierw podpiąłem tylne szyby i wszystko było ok.póżniej wziąłem się za przód i odrazu po wpięciu kostki w przelotki tylnie szyby idą w dół automatycznie i do póki nie odepnę przodu to tyłu nie podniosę .Co może być nie tak?
co do pierwszego pytania - brak plusa po zapłonie dochodzącego do modułu, to może być bezpiecznik (wtedy wszystkie szyby źle działają albo trzeba szukać w wiązce schematy są w necie. I jak najbardziej włącznik w drzwiach ma związek z szybami. drugie pytanie - najpewniej jest zwarcie polegające na tym że na kabel zamykający central i domykający szyby trafia ciągle plus.
czy na przewodzie zielono-czarnym powinien być plus? bo już się trochę pogubiłem i pod który przewód w drzwiach się wpiąć tym zielono-czarnym żeby działał domyk?