Elekrtyczne szyby problem

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Ciesielko » 8 gru 2011, o 19:32

Mam taki problem zalozylem dzis prowadnice z silniczkiem elektrycznych szyb i mi tak przeskakuja tak podnosi sie z 10cm i staje i znowu trzeba nacisnac zeby sie podnioslo i znowu 10cm tylko (to z lewej strony ) a z prawej normalnie dziala nacisne to sie podnosi do konca i na dol tez tylko nacisne i do samego konca opada a lewa to tak przerywa i nie wiem czy to wina przelacznika czy silniczka czy nie wiem juz :( Prosze o pomoc

Pozdrawiam Ciesielko
Ciesielko
Czytacz

Postprzez pablomed » 8 gru 2011, o 23:15

Ciesielko, zepsuty czujniczek halla przy module silniczka tej szyby. Wyczuwa on obroty silniczka - konkretnie okrągłego magnesu na wale silnika, zwykle da się to naprawić przez zbliżenie tego czujnika bliżej magnesu. Dokładny opis znajdziesz w moich postach
pablomed
Members

Postprzez _hanusek_ » 12 gru 2011, o 16:23

witam.
mam tak samo. prawa tylnia chodzila na raty a lewa wogole. wywnioskowalem ze w prawej jest problem z kablami dochadzacymi tam a tak dokladniej to w tej gumowej oslonie ktora idzie od slupka do drzwi.
Lewa natomiast rozwiazalem w ten sposob iz wywalilem calkiem ta kostkę w słupku i kable przedluzylem i polutowalem... i pojawil sie ten problem "otwieranie na raty przez wlacznik". po rozebraniu wlacznika i wyczyszczeniu styków czasami potrzeba podgiac blaczki problem znikl...

takze przyczyna moze byc włacznik ! ! sprobuj kablem na ostro otwierac i zamykac. jesli bedzie szla szyba plynnie bez zaciec to wina lezy w wlaczniku...
_hanusek_
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka