Na początku chciałem powitać wszystkich forumowiczów.
Jestem nowym Golfo-maniakiem i grzebie i kombinuje nad moim autkiem, lecz natknąłem się na problem, w którym potrzebuje Waszej pomocy.
Próbowałem dziś naprawić regulację elektryczną świateł przednich. Niestety okazało się, że pomimo przełącznika w kabinie, zamontowane lampy nie posiadają silniczków regulacji. Zaniepokojony tym faktem rozpocząłem poszukiwania wiązki do silniczka. Pomimo długiej walki z wolnymi wtykami i miernikiem nie znalazłem żadnej wolnej kostki w której napięcie zmieniało by się wraz ze zmianą na przełączniku wysokości świateł. Tutaj moja prośba, czy ktoś mógłby opisać gdzie jej szukać lub jak ona dokładnie powinna wyglądać?
Zaciekawiła mnie również jedna wtyczka, której przeznaczenia nie mogę rozgryźć. Początkowo myślałem że jest to kostka do podłączenia halogenu, którego nie mam zamontowanego, lecz wykluczyłem tą możliwość ponieważ prąd w niej pojawia się już po włączeniu świateł mijania.
Oto fotki wtyczki oraz napięcia na poszczególnych kabelkach przy włączonych światłach mijania.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Jeśli temat był poruszany i wyjaśniony przez kogoś z forum, to najmocniej przepraszam za zaśmiecanie - szukałem podobnych tematów lecz nic nie znalazłem:)