Elektryczna szyba kierowcy

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Fabius » 10 cze 2014, o 17:09

Witam, mam problem z szybą kierowcy. Dziś opuściłem i nie mogę jej za nic podnieść, gdy opuszczę prawą szybę pasażera to jest to samo, nie mogę jej zamknąć ale od strony pasażera bez problemu. Silniczek reaguje bo słychać jak naciskam jak jest już na maxa w dole. Rozbebeszyłem boczek i znalazłem jeden rozpięty kabel i go zailozowałem, taki cienki zaznaczony na foto, z tego co mi się udało znaleść w internecie to chyba to plus ale nie jestem pewny. Gdzie go wpiąć żeby to chulało ? może coś podpowiecie a jak nie to jadę do elektryka. Jest taki sam w drugiej wiązce ale cały, nie znalazłem drugiej końcówki jego z której by pochodził.

Czy wogle on ma coś wspólnego z opuszczaniem, ale widze jest taki sam kolor w kostce.

Obrazek
Avenu Green Dragon
MFA/Tempomat/Grzane stołki i takie tam :mrgreen:
Fabius
Czytacz

Rocznik: 1994
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez pablomed » 11 cze 2014, o 11:15

Na fotce widać jakby nadal był urwany , po zlutowaniu powinno działać, zrobiłeś to? Ułóż kable porządnie żeby ich otwierająca się szyba nie darła. Co się stało z pianką osłaniającą dzrwi? Trzeba koniecznie przykleić miękką folię żeby woda nie lała sie do wnętrza auta
pablomed
Members

Postprzez Fabius » 11 cze 2014, o 14:49

Nie zrobiłem bo nie znalazłem miejsca przerwania kabla, bo w sumie nic nie widać, nie widać miejsca gdzie by się łączył. Pianka została wyrwana przez poprzednika :zly: Także chyba czeka mnie wizyta u elektryka.
Avenu Green Dragon
Fabius
Czytacz

Postprzez pablomed » 12 cze 2014, o 08:20

Musisz rozpruć i obejrzeć wiązkę aż do złączki w słupku drzwi kierowcy i poszukać, pewnie z wtyczki w słupku sie wyrwał albo w przelotce do dzrwi był nadłamany, to samą złączkę z urwanym kablem tam znajdziesz, owszem to jest główny plus i musisz to połączyć, szukaj na razie sam bo chyba niema z czym do elektryka jechać prosta sprawa. Kup sobie parcianą taśmę izolacyjną ( nie foliową bo to szmelc) i po naprawie owiń wiązkę a potem ułóż ją w mocowaniach żeby takich przygód nie było więcej
pablomed
Members

Postprzez Fabius » 15 cze 2014, o 15:25

Dzięki, już ogarnąłem temat, ten kabel co zlokalizowałem był urwany we wiązce od przełącznika.
Avenu Green Dragon
Fabius
Czytacz

- - -

Powrót do Elektryka