elektryczne lusterka

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

elektryczne lusterka

Postprzez Alen » 14 kwi 2011, o 09:04

Witam jestem tu nowy i mam takiepytanie ??
Zauwzyłem ze przestały mi działac elektryczne lusterka , przy przełacznikach jest podswietlenie wiec prad dochodzi , bezpieczniki tez sa ok , Wiec co jest powodem niedziałąnia i jak to mozna naprawic ??
Alen
Badacz tematu

elektryczne lusterka

Postprzez silspaw » 14 kwi 2011, o 13:03

Ogólnie elektryczne lusterka działają razem z ogrzewaniem tylniej szyby. Jak włączasz ogrzewanie tylnej szyby powinny też gzrać lusterka. Może maty grzewcze dostały po du..e ??
silspaw
Badacz tematu

Postprzez Snejk18 » 14 kwi 2011, o 21:35

Alen, Ale chodzi Ci o to, że lusterka nie grzeją, czy o to, ze nie poruszają się ??
Jeżeli nie grzeją to możliwe, że tak ja napisał silspaw, siadły maty, albo jakiś kabelek się urwał.
Natomiast jeżeli chodzi o to, że się nie poruszają, to radziłbym zacząć od skrzynki bezpieczników, jako pierwszy sprawdź bezpiecznik nr 14.
Snejk18
Fanatyk

Postprzez killah » 14 kwi 2011, o 22:28

Snejk18 napisał(a):Alen, Ale chodzi Ci o to, że lusterka nie grzeją, czy o to, ze nie poruszają się ??
Jeżeli nie grzeją to możliwe, że tak ja napisał silspaw, siadły maty, albo jakiś kabelek się urwał.
Natomiast jeżeli chodzi o to, że się nie poruszają, to radziłbym zacząć od skrzynki bezpieczników, jako pierwszy sprawdź bezpiecznik nr 14.

mało prawdopodobne jest natomiast że przełącznik uległ awarii jednak u mnie tak było :D
killah

Postprzez Snejk18 » 14 kwi 2011, o 23:34

killah napisał(a):mało prawdopodobne jest natomiast że przełącznik uległ awarii jednak u mnie tak było :D

Zdziwiłbyś się. Już tak miałem, spalił się nr 14 i wysiadły mi lusterka, światło wsteczne i grzane tyki... a podświetlenie w przełącznikach nadal było.
Snejk18
Fanatyk

Postprzez robzar89 » 16 kwi 2011, o 08:45

U mnie załamane kable w drzwiach :roll:
robzar89
Czytacz

Postprzez Alen » 16 kwi 2011, o 21:44

Sprawdziłem wszystko, az wkoncu odkreciłęm lusterka i szok :szok: w drzwiach pasazera wszystko wyglada ok wszystko ładnie podłaczone , ale w drzwiach kierowcy to poprostu masakra :przestraszony: od lusterka odchodzi mi 5 kabli zakonczonych koncuwką żeńska czarna, natomiast z drzwi wyłaniaja sie tylko 3 kable i to tez zakonczone koncówką żeńska ,
nie wiem czemu tam jest takie dziwactwo w tygodniu na chwili wolnej zdejme obicie drzwi i zobacze co tam sie dzieje ;-)
Alen
Badacz tematu

- - -

Powrót do Elektryka