Witam forumowiczów!
od jakieś czasu mam problem z elektrycznymi szybami w moim golfie. Czasami działają jest wszystko ok, a czasami nie działa opuszczanie i podnoszenie szyb od strony kierowcy. działa tylko opuszczanie szyby pasażera przyciskiem przy kierowcy, aby ją podnieść trzeba użyć przycisku w drzwiach pasażera.
Z tym jeszcze można było jakoś żyć. Dziś żona otwierała samochód, przytrzymała dłużej kluczyk w pozycji otwierania, otworzyły się szyby i klapa, nic już nic działało. próbowałem wszystkiego, przyciski, próbowałem z kluczyka, odpiąłem i podpiąłem ako i nic. Poczekałem kilka godzin i udało mi się zamknąć szyby z kluczyka. Ale otwieranie przyciskami nadal nie działa.
dodatkowo kiedy nie działają szyby jest problem z centralnym z kluczyka. normalnie, żeby otworzyć wystarczy lekko przekręcić kluczyk, tak aby zwarły się styki, pompka się załącza i otwiera. Kiedy nie działają szyby muszę przekręcić kluczyk mocniej, tak aby otworzyły się drzwi kierowcy, wtedy dopiero zaskakuje pompka i otwiera pozostałe drzwi.
ma ktoś jakiś pomysł co może być powodem?