witam,jestem nowy i mam na imię Patryk liczę na Waszą pomoc
no więc tak pojawił się problem w moim golfiku ,chodzi o szybę LP .Do wczoraj działała " sporadycznie ale jeszcze chodziła " ale nagle odmówiła współpracy opuściła się ze 4 centymetry i tak została ,objaw jest taki że w lewych drzwiach jest ten ala sterownik elektroniczny i są tam dwa przekaźniki takie czarne i jestem pewny prawie na pewno że to wina właśnie tej elektroniki ,wymontowałem cały ten podnośnik i wziąłem go do domu , odkręciłem te śrubki na torx i sciągłem dekielek i całość jest zalana jak by żywicą i w tym momencie stanąłem w miejscu bo nie ma możliwości dostania się do elektroniki od strony drukowanej ,chciałem poprawić luty bo być morzę to jest właśnie przyczyną .Zanim poskręcałem ten mechanizm z powrotem poszedłem z samą elektroniką do auta i podpiąłem pod kostkę i nacisnąłem na guzik podnoszenia i opuszczania i o dziwo przekaźnik zadziałał więc szybciutko poszedłem do domu poskładałem i zamontowałem to do drzwi i podziałało to może z minute dwie elegancko i zaś stanęło ,zero odgłosów przekaźnika nic nie pykało w nim ,prawa strona działa jak należy kable posprawdzane .
Poradźcie mi panowie czy jest możliwość naprawy tej elektroniki a może ktoś z was ma taką elektronikę do sprzedania bez silniczków i linek a może ktoś wie jak to naprawić ? największy problem to ta żywica bo ona to trwale połączyła dzięki za wszelkie rady liczę na Waszą pomoc .
o tak wygląda ten element dokładnie ,jak to naprawić skoro to całe jest zalane żywicą a szczególnie od strony gniazda anna: http://obrazki.elektroda.net/36_1218887738.jpg
[ Dodano: 2011-03-07, 12:14 ]
już naprawione ,nikt mi nie pomógł ale ja pomogę wam winne były zimne luty w tym pudełku co na foto