witam jasne ze da rade to zrobic, ale najlepiej kupic uzywane oryginalne podzespoly, niz kombinowac jakies zamienniki. koszt el. szyb to ok 500zl za komplet na przod, czyli dwie prowadnice z silniczkami wiazki kabli przyciski z raczkami.pozdrawiam
MaVeL napisał(a):Od dawna masz te auto? Może poprzedni właściciel grzebał coś pod tapicerką drzwi i odłączył kabelek potem zapomniał podłączyć. Ja tak miałem...
No na całe szczęście to były tylko wtyczki. Dzięki za pomoc i pozdrawiam
mam problem z jedna szybą tylna prawa a mianowicie działa mi w drugą strone na przełącznikach odwrotnie i przy domykaniu też i nie wiem co z tym zrobic prosze Was o pomoc !
1)nie ma ktoś z Was łącznika między lusterkiem wewnętrznym a tym dzyndzlem który jest przyklejony do szyby??
Pękł mi i lusterko kaput:(
Golfik III-92r.
2)ile kabli powinno wystawać z drzwi - kabli do sterowania elektrycznej szyby - mam o dziwo tylko jedną taką szybę (drzwi były wymieniane) i wystają mi 4 kable - nie wiem czy to nie za mało??
Witam niedawno to robiłem tylko w lewy przód musisz wyjąć przełącznik i z tego przełącznika wyjąć środek(uwaga na małe blaszki 2szt.nie zgub)poczym włóż srodek do przełącznika odwrotnie podłącz u mnie się udało i jest OK pozdrawiam
Koledzy, mam takie pytanie.
Potrzebuje kupić cały mechanizm elektrycznych szyb na lewy przód. Niestety okazało sie że szyba nie spadał z szyny (jak utrzymywał sprzedający) a brak jest całego mechanizmu. Mam doprowadzone tylko kostki.
Dobrze myślę że potrzebuje prowadnice i silniczek?
Co moglibyście polecić mi na terenie Szczecina, żeby oczywiście było w miarę tanio?
Pakować sie w używki czy szukać nowe części?
Wszystkie strony sterowania lusterkami dzialaja, ale diody nie swieca na zielono. Wyjmowalem i sprawdzalem diody i swieca. Ktore Piny odpowiadaja swieceniu diod ? moze cos w wiazce.
Pomocy!