elektryczne szyby i lusterka

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez revor » 26 sty 2013, o 14:47

A zmienię ten silniczek bez problemów z linką? ;-)
Zapraszam do skomentowania mojego Golfera ;)
http://www.golf3.pl/topics2/golf-mk3-aam-vt37083.htm
revor
Badacz tematu

Postprzez danny.tcz » 26 sty 2013, o 16:59

silniczek bez problemu sam wymienisz ale mocowanie wydaje mi sie ze jest inne i nie ulozysz go odpowiednio silniczki od przodu do tylu i na odwrot z tej samej strony ok ale z przeciwnej nie chcialbym nikogo w blad wprowadzac ale wydaje mi sie ze nie bedzie sie zgrywalo co do przelozenia linki to troche cierpliwosci i powinienes sobie poradzic :)
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez pablomed » 26 sty 2013, o 19:35

revor napisał(a):A zmienię ten silniczek bez problemów z linką?
kolego pytałeś o sam silniczek, a teraz już nie wiem czy chodzi ci może o silniczek wraz z modułem? To nie da się, prawy jest inny, to lustrzane odbicie lewego. Identyczne są za to z tylnych drzwi po tej samej stronie.
A jeśli pytając o problemy z linką masz na myśli czy da się zmienić sam silniczek bez wyjmowania linką - to nie da się, musisz cały mechanizm wymontować. (precyzja kolego w zadawaniu pytań ma znaczenie :) jeśli chcesz szybszej pomocy)
pablomed
Members

Postprzez revor » 27 sty 2013, o 01:59

Myślę, że bardzo precyzyjnie zadałem pytanie. Rozbierałem mechanizm, który ma być dawcą silniczka i stąd proste pytanie czy wymienię silniczek bez problemów z linką, a to dlatego, że przecież cały moduł z silniczkiem trzeba odkręcić od prowadnicy, aby można było odkręcić wszystkie śruby mocujące silniczek, a wtedy istnieje ryzyko rozwinięcia linki, prawda?

I owszem, chce wymienić tylko sam silniczek, co wynika jasno z mojego pierwszego postu.
Zapraszam do skomentowania mojego Golfera ;)
http://www.golf3.pl/topics2/golf-mk3-aam-vt37083.htm
revor
Badacz tematu

Postprzez danny.tcz » 27 sty 2013, o 17:23

jest mozliwosc wymiany silniczka bez bawienia sie linkami ... po prostu odkrecasz o ile sie nie myle 2 srubki krzyzowe reszty nie ruszasz i wymieniasz sam silniczek linki wtedy sa nienaruszona i nie wyskakuja z rolki na ktorej sa nawiniete :)
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez pablomed » 28 sty 2013, o 14:04

revor napisał(a):bardzo precyzyjnie
no nie poniewaz z twoich pytań nie do końca wynikało co nazywasz silniczkiem czy tylko silniczek który jest mocowany 4 śrubami do reszty mechanizmu, czy silniczek łącznie z modułem. Przecież chce tylko precyzyjnie pomóc nic poza tym.
Można SAM silniczek (bez modułu) wymienić jak kolega wyżej napisał ale jest dość trudny dostęp. Ryzyka rozwinięcia linki przy jej wyjmowaniu i przekładce silniczka niema
pablomed
Members

elektryczne szyby

Postprzez antonio » 31 sty 2013, o 22:09

hej mój problem tkwi w tym iż szyba od mojej strony czyli lewa nie działa sprawnie mianowicie nie otwiera się do końca przy otwieraniu strasznie strzela i przy domykaniu idzie to mozolnie a nawet nie do konca dochodzi,co muszę wymienic zeby to grało?silniczek jest sprawny prowadnice też,może ktos ma namiar na tą częsc pilnie potrzebne,z góry dzięki za pomoc :-P
Ostatnio edytowano 7 lut 2013, o 20:36 przez antonio, łącznie edytowano 1 raz
antonio
Badacz tematu

Postprzez Gofer » 1 lut 2013, o 08:21

antonio napisał(a):silniczek jest sprawny prowadnice też

Czyli linka się poplątała lub postrzępiła i strzela.
Do wymiany cały podnośnik.
Kiedyś czytałem o wymianie samej linki ale skórka nie warta wyprawki.
Szukaj na Allegro.
Gofer
Gaduła

Postprzez pablomed » 1 lut 2013, o 23:22

antonio, kupujesz w zamienniku za 6-8 dych linkę z prowadnicami do której przekładasz silniczek z modułem. Opisy znajdziesz na tym i drugim forum golfa.
W dorabianie linek sam się bawiłem kilka razy, trzeba takie majsterkowanie lubieć, ja się nauczyłem bo musiałem, kiedy kupiłem swoje Vento 12 lat temu to nie było zamienników ani na szrotach tych rzeczy, teraz są więc nie opłaca się dorabiać..
pablomed
Members

el szyby - automatyczne podnoszenie

Postprzez killah » 5 lut 2013, o 01:03

elo

ktoś orientuje się jaką modyfikację trzeba przeprowadzić w el szybkach żeby zamykanie działało tak jak opuszczanie? czyli automatycznie bez konieczności trzymania przycisku.
killah

Postprzez PiJey88 » 5 lut 2013, o 11:12

przecież tak to działa, wystarczy przytrzymać ok 2 sekund i same się do końca zamkną, czyli identycznie jak na otwieranie, na pewno obie przednie tak mają, nie pamiętam ja z tylnymi, ale ty nie masz z tyłu el szyb :-P
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez pablomed » 5 lut 2013, o 12:45

killah, w tutule piszesz podnoszenie, w opisie zamykanie, podejrzewam że zrobiłeś pomyłkę i chodzi ci o opuszczanie szyb z pilota.
No więc niestety na sterowniku o którym pisaliśmy nie zrobisz tego. Potrzebny jest sterownik lub alarm z taką funkcją, ja mam taki z serii tytan max. Jeśli już masz zakupiony to raczej odpuść to, jesli nie kupiłeś - pozostaje wyszukać odpowiedni sterownik który ma możliwość wydłużenia sygnału na otwieranie, a nie tylko na zamykanie - u mnie działa to poprzez dłuższe naciśnięcie przycisku otwierającego pilota.
pablomed
Members

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Elektryka