elektryczne szyby i lusterka

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez PiJey88 » 5 lut 2013, o 13:40

pablomed napisał(a):w tutule piszesz podnoszenie, w opisie zamykanie, podejrzewam że zrobiłeś pomyłkę i chodzi ci o opuszczanie szyb z pilota.

źle podejrzewasz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

podnoszenie szyby = zamykanie szyby, więc nie wiem w czym problem :zdziwko:

i nie chodzi o żaden alarm tylko o taki bajer, że jak klikniesz przycisk szyby w dół i przytrzymasz 2 sekundy i puścisz to szyba automatycznie poleci na sam dół, tak samo działa w drugą stronę czyli w górę, nie trzeba trzymać cały czas przycisku aby zamknąć tylko wystarczy 2 s i puścić a ona sama poleci do końca i się zamknie

:ok:
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez opolanin » 5 lut 2013, o 13:44

na tylne szyby też tak działa, wszystkie 4 się zamykają i otwierają
opolanin

Postprzez killah » 5 lut 2013, o 13:47

ja mam tak że muszę trzymać przycisk do końca żeby zamknąć. Nie zamyka się automatycznie po przytrzymaniu przycisku.
killah

Postprzez opolanin » 5 lut 2013, o 13:58

Czyżby różne moduły komfortu??
opolanin

Postprzez killah » 5 lut 2013, o 14:17

opolanin napisał(a):Czyżby różne moduły komfortu??

wiesz to jest możliwe. Jestem pewien że nie jestem jedyny który ma tylko automatyczne opuszczanie. Kiedyś był temat o tym i była mowa o jakiejś modyfikacji żeby podnosiło się też samo ale umknął mi ten temat. Czytając tamten temat stwierdziłem że u mnie jest ok ale chciałbym jednak poprawić fabrykę.
killah

Elektryczne szyby

Postprzez CHLASTA92 » 5 lut 2013, o 19:48

Witam nie działają mi szyby w momencie wyłączenia zapłonu a powinny przestać działać dopiero po otwarciu drzwi.
Nie wie ktoś co to morze być,może ktoś miał taki przypadek
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
CHLASTA92
Badacz tematu

elektryczne szyby

Postprzez raf.corp7 » 5 lut 2013, o 20:28

Witam mam takie pytanie jest taka szansa zeby kupic same silniczki z ta płytka do mechanizmy elektrycznych szyb ??
bo cos jest nie tak chyba z ta płytka przy silniczku raz szyby działaja raz nie czasami same sie opuszczaja . kable sprawdzone i wszystko jest ok .
pozdrawiam z góry wielkie dzieki . :-)
raf.corp7
Czytacz

Postprzez pablomed » 6 lut 2013, o 09:41

raf.corp7, ciężko kupić na szrotach czy allegro sam silniczek z modułem bo zwykle sprzedawane to jest to w calości. Opisz dokładnie usterke coś pomyślimy - jeśli taki problem tyczy się wzystkich szyb to usterka modułu jest watpliwa, jeśli tylko jednej szyby to prawdopodobna - ale mało, raczej okablowanie włączniki zamka itd.
pablomed
Members

Postprzez pablomed » 6 lut 2013, o 14:00

CHLASTA92, po wyjęciu klucza czy wyłączeniu zapłonu nie działają i tak ma być. Zadziałają kiedy uchylisz drzwi wskutek działania krańcówki, albo jeśli chocby na ułamek sekundy ponownie włączysz zapłon zanim jeszcze wyjdziesz z auta - w tej sytuacji podziałają jeszcze ok chyba 10 minut o ile pamiętam.
Więc najprawdopodobniej masz wszystko ok.
pablomed
Members

Postprzez CHLASTA92 » 6 lut 2013, o 15:37

No tak ale mi działają szyby tylko pod zapłonem
I nie ważne czy mam kluczyk w stacyjce czy nie mam
Z tego co wiem to po wyłączeniu zapłonu powinny nadal chodzić (przez 10 min albo do otwarcia drzwi)
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
CHLASTA92
Badacz tematu

Postprzez raf.corp7 » 6 lut 2013, o 16:07

kupiłem golfika to wtedy juz nie działała szyba od kierowcy po jakims czasie przestała działać szyba od pasażera pózniej zaczelo cos pstrykać w drzwiach od kierowcy kiedys przyszedłem do samochodu a tu szyby w dół , same mi dzialaly to odłaczyłem je na silniczku i teraz pasuje mi zrobic z tymi szybami bo zima sie bedzie kończyła.
Ostatnio podpiąłem szybe od kierowcy i raz działąła ok a raz nie, czasami wolno sie podnosiła i tak swirowała i znowu przestała działąć. a no wlasnie i jeszcze jak miałem sciagniety boczek z drzwi to jak wciskam przełącznik od szyb to cos pstryka w tym module wlasnie dlatego mi sie wydaje ze to to . z góry dzieki wielkie
raf.corp7
Czytacz

Opadajace szyby

Postprzez ipela91 » 6 lut 2013, o 17:11

Witam. mam takie pytanie, bo zima kręcąc rozrusznikiem czasami rozładowywał mi się akumulator i nagle wszystkie szyby opadają w dół. co się może działać? czy to jakiś moduł komfort?
Przodem jeżdżą wszyscy, tyłem niewielu, bokiem nieliczni...
ipela91
Berbeć

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Elektryka