Witam. Chcę sobie zamontować szyby elektryczne do przodu wersja 5. Czy jak kupie przykładowo ten zestaw http://allegro.pl/elektryczne-szyby-gol ... 60239.html to wszystko tam będzie co potrzeba? Mogłby mi ktoś objaśnić tak po krótce gdzie te wiązki itp.? Pozdrawiam
Mam jedną wiązkę główną i dwie do drzwi. Ma ktoś pomysł albo jakieś schematy jak to podłączyć? Napięcie na pewno na akumulator no i jeden na stacyjke. I pytanie czy na bezpieczniki też coś trzeba podłączyć?
No przecież tego się nie da źle podłączyć. Czerwony na górze skrzynki wpinasz w wolne gniazdo, brązowy masa, po lewej na słupku chyba się go wpina. Żółta kostka do żółtych, biała do białych, szara do szarych a zielona do zielonych
Ten golf nie mial oryginalnie szyb i niema tych gniazd co piszesz , ale już ogarnięte. Teraz pytanie czy do tego zestawu elektryczne szyby pasuja bez problemu?
Witam, żeby nie otwierać nowego tematu zapytam was ponieważ w moim MK3 otwieranie szyb (x4) działa tylko gdy któreś z drzwi jest otwarte, gdy furtki pozamykam to żadna szyba nie reaguje na przycisk ani na drzwiach ani na konsoli. Czy ktoś z was się spotkał już z takim problemem dzięki z góry za jakiekolwiek rady
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć. Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy. Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
MiroGti napisał(a):Wygląda na to że nie masz masy podpiete do słupka nad skrzynką bezpieczników i dopiero jak drzwi otwierasz to sobie ja z krancowki pobiera
Kolego nakierujesz mnie troszkę bardziej gdzie szukać ? Mk3 93'
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć. Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy. Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Siemka wczoraj wymontowalem instalacje szyb z dawcy i zabrałem jeszcze elektryczne lusterka i tu takie pytanie czy do lusterek idzie sterowanie i prąd z tej samej instalacji czy są jakieś dodatkowe kostki do podłączenia lusterek ? A i jak mam instalacje z 5d a golfa 3d to poprostu obciąć kable ktore powinny iść do tyłu i odłączyć ten guzik z konsoli środkowej ?
Okej wyciągnąłem wszystko z 5d usunąłem zbędne kable ktore szły do tylnych drzwi bo mam 3d wiązkę zaizolowalem podłączyłem wszystko bez montażu tzn masa plus stały i plus po zapłonie i o ile szyba jedzie to lusterka nie działają nie ma prądu ani w przełączniku ani lusterku, jakiś pomysł ? Czy trzeba jeszcze coś podłączyć żeby ruszyły. Nie chce tego montować do auta puki nie będzie wszystko sprawne.