Sprawdź bezpiecznik a potem czy jest napięcie na przewodach. To tak na początek.
Nie da sie odrazu jednoznacznie postawić diagnozy .
Zobacz też odrazu czy nie masz tych linii na szybie poprzerywanych.
ps: jestes pewien że nie dziala ? latem nie trzeba używać
Witam mam taki problem bo zawsze po wyjęciu kluczyka przez pare minut działały szyby a teraz nie moge domknąć ich odrazu po wyjeciu kluczyka mial kto podobny problem ? czy to sie gdzies ustawia?
Nie mam alarmu a szyby otwierały sie nawet po wyjsciu z auta, przykładowo: wyszedłem i nie chciało mi sie wchodzić do auta to przez szybe nacisnołem przycisk i szyba sama sie zamkneła i tak było przez około nie wiem ~ 5 min ?! a teraz wyciagne kluczyk i juz nie da sie szyb zakmnąc ani otworzyc
czy szyby normalnie działają podczas jak siedzisz w aucie i masz zapalony silnik lub tylko włączony zapłon?
Oraz sprawdź jeszcze czy ponowne zamkniecie i otwarcie drzwi kierowcy przywraca działanie szyb bez włączonego zapłonu, i czy wszystko jest ok z zapalaniem się lampki w podsufitce przy otwarciu dzrwi.
Generalnie podejrzewam brak plusa po zapłonie do modułu szyby kierowcy (przełamany kabel w wiązce do drzwi na ogół)
pablomed napisał(a): (przełamany kabel w wiązce do drzwi na ogół)
ze 2 tyg temu to przerabialem winny byl zlamany kabel ja sie nie myle to zolty z jakims paskiem(dzrzwi od kierowcy), obiawy mialem prawie identyczne ja pisze kimz,