Witam!
Postanowiłem założyć do swojego Golfa MK3 (z oryginalnym szyberdachem i zamkiem centralnym, autoalarm legendford f-14) elektryczne szyby i lusterka. Lusterka działają prawidłowo, elektryczne szyby na przyciskach również, ale nie działa domykanie z pilota tak jak i z kluczyka. Wszystko jest podłączone tzn.
1. czerwono-żółty (wtyczka czerwona) - "+" z akumulatora
2. czarno-biały (wtyczka zielona) - "+" z zapłonu i podświetlenie tylnych przełączników
3. biały (gniazdo białe) - podgrzewanie lusterek
4. szaro-fioletowy (wtyczka szara) - podświetlenie przednich i centralnego przełącznika
5. brązowo-biały (gniazdo szara) - krańcówki (jak drzwi otwarte wtedy jest "masa")
6. czarno- zielony (wtyczka czarna) - szyberdach ("+", kiedy zamykam z pilota lub kluczykiem, szyberdach się wtedy zamyka. Wtyczka nie jest podpięta, ponieważ już gniazdo było zajęte)
Dodam, że z wiązki centralnej pozbyłem się resztki przewodów starego centralnego, bo chciałem zostawić oryginalną wiązkę, ale tam nigdzie przewody nie łączyły się, więc raczej tutaj nie ma problemu. Przewody sprawdzałem, są OK.
Ktoś z was wie jak mogę połączyć te szyby z centralnym? Gdyby chociaż z kluczyka szyby dały zamykać się to bym wiedział, że coś z alarmem, a tak nie ma żadnego połączenia.
Dodam, że wiązki w drzwiach również były łączone i wszystko sprawdzane.