Panowie, tak na marginesie, lusterko ma swoj silniczek a szyba swoj ...przynajmniej tak mi sie wydaje, ni e mam elektryki w golfie wiec na 100 % Wam nei powiem, Juz raz mialem doczynienia ze stara ibiza 100KM
w ktorej byly elektryczne szyby ..... mialem do czynieniai wiecej juz nie chce miec z tym stycznosci, dlatego kupilem samochod z szybami na korbe ....ale kto ma to niech sie cieszy .... odnonie problemyu, to ja sie opuscilo a sie podniesc nie chce, a slychac jak silnik pracuje to ja bym postawil na peknieta linke od podnosnika, tylko ze we wspomnianej ibizie to byl element nie wymienialny, dlatego podnosnik wyjelismy i prawa szyba zostala podparta bardzo fachowo drewnianym koleczkiem . PORAZKA!! moze w golfach nie trzeba innej prowadnicy szukac tylko linke sama zmienic, bo niestety W tamtym sprzecie to byl kosz 400 zl ze silnikiem albo 350 bez ...PORAZKA ... A jak u Ciebie nie slychac silnika, to zlukaj w przewody, przelacznik ....... bezpiecznik chyba jest jeden na obie strony wiec tam chyba nie ma sensu szukac przyczyn.