Elektryczne szyby + lusterka

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Gofer » 3 gru 2010, o 10:53

Witam

Po swapie z mechaniki na elektrykę zostały dwa kable żółto - brązowe . Dwie dziewczynki jak na foto . Do czego to jest i gdzie to podpiąć ? Zostało jeszcze gniazdo na kablu biało czarnym - do czego służy ?
Drugie pytanie
Jaką rezystancję mają podgrzewane maty lusterk ??

Obrazek
Gofer
Gaduła

Postprzez pablomed » 4 gru 2010, o 00:05

Kilka omów ale dokładnie nie wiem bo mam nieoryginalne maty już i chyba mają po 10. A te dupeczki to będą do krańcówek drzwiowych prawdopodobnie. W każdej krańcówce masz 3 styki: brązowy stała masa, brązowo biały masa załączana do lampki w suficie (brązowo białe ze wszystkich krańcówek są połączone i lecą do lamki) i interesujący ciebie styk trzeci do którego leci właśnie kabel brązowo żółty i jest podpięty pod moduł w drzwiach kierowcy. Odpowiada za takli myk że szyby zaczna działać z przycisków na nowo jak już wyłaczysz zapłon i otworzysz drzwi. Niestety jest więcej kabelków o tym kolorze ale pod tym kątem najpierw patrz. Czarno biały nie wiem, z czego wyłazi?
pablomed
Members

Postprzez Gofer » 4 gru 2010, o 09:51

Czarno biały dyndał sobie odkąd pamiętam za skrzynką bezp - czy to nie czasem podgrzewanie luster ?? Brak w wiązce od szyb wtyczki do niego .

Żółto brązowe - jeden dyndal sobie za skrzynką jak wyżej , drugi wychodzi z wiazki elektrycznych szyb ( tej w kabinie ) . Połączyć je razem ??
Krańcówki w mojej wersji mają tylko po 2 przewody , trzeci styk jest niepodłączony .
Czyli " myka " nie będzie :-)
Gofer
Gaduła

Postprzez pablomed » 4 gru 2010, o 19:06

trzeba pociągnąć ten co wychodzi z wiązki szyb
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka