elektryczne szyby montaz z korbek na elektryke od zera

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Cinula » 25 mar 2012, o 21:16

Panowie mam pytanko posiadam golfa 3 1,8 1997r 5D posiada on szyby na korbke mam mozliwosc zakupienia całego mechanizmu wraz z wiazka kabli podnoszenia szyb ale tylko przednich jest to z golfa 3D pytanie czy to jest duzo roboty czy to wogole bedzie działało no i czy moze ktos maił taka przygode i mogł mnie jakos nakierowac lub moze ma jakis schemacik co gdzie jak ?
Gofer by Cinula
Cinula
Czytacz

Postprzez pablomed » 25 mar 2012, o 21:43

Cinula, pisze się o tym ciągle, kompletne porady znajdziesz na tym i każdym forum np w FAQ http://forum.vwgolf.pl/ mając komplet części z demontażu jest to przyjemna zabawa, gorzej jeśii trzeba dorabiać brakujące wiązki. Czyli mechanizmy z golfa 3d pasują do 5D na przód bez przeróbek. Chęć dodania elektryki na tył komplikuje sprawę podwójnie, bo potrzeba włącznik na konsole - oczywiście niekoniecznie ale w każdym razie sporo wiązek więcej.
pablomed
Members

Postprzez Marian0753 » 25 mar 2012, o 22:09

Kolego jak masz trochę pojęcia o elektryce to sobie dasz rade. Ja u siebie dokładałem elektrykę szyb tylnych bez ori wiązek i na spokojnie do ogarnięcia w dzień czasu ze wszystkimi przełącznikami w konsoli centralnej itp. Ja robiłem wedle tego schematu i wszystko hula aż miło:
Obrazek
Obrazek

Jak potrzebujesz schematów to tu masz oddzielny temat:
http://www.golf3.pl/topics4/skany-schem ... t22885.htm

Myślę że pomogłem :roll:
Marianowe mk3 ZAPRASZAM KLIK!!!
Marian0753
Badacz tematu

Postprzez Cinula » 25 mar 2012, o 22:20

No dzieki kolego napewno sie przyda :-D
Gofer by Cinula
Cinula