Elektryczne szyby napiecie pradu

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez MAT92 » 9 cze 2012, o 15:44

Witam panowie krotko i zwięźle. Potrzebuje coś jakaś kostka albo coś co nie przepości mi więcej niż 12v na przekaźnik od szyb ponieważ jak zapale auto i przy gazuje to pali bezpiecznik od szyb. Przekaźnik jest dobry sprawdzałem. Macie jakiś pomysł co by tam wpiąć przed przekaźnik lub za..
MAT92
Berbeć

Postprzez pablomed » 9 cze 2012, o 15:47

Niema przekaźnika od szyb (poza wbudowanymi w moduły), pomysł na rozwiązanie jaki zamyślasz jest nieporozumieniem. Po prostu trzeba znakleźć gdzie jest zwarcie. Który bezpiecznik pali? Sa dwa od szyb
pablomed
Members

Postprzez MAT92 » 10 cze 2012, o 18:28

To co jest jeszcze przed bezpiecznikiem takie zielone małe bez którego nie ma napięcia na bezpiecznik od szyb. No to czekam na propozycje gdzie znalesc mniej więcej takowe zwarcie bo już przepatrzyłem wszystko siłowniki przełączniki sprawdzałem napięcie wszystko jest dobrze jedynie żeby jeszcze stacyjka była zepsuta i tam było zwarcie gdzieś ale nie będę stacyjki wymieniał... Wole coś wymielecie i założyć przed bezpiecznik..
MAT92
Berbeć

Postprzez pablomed » 10 cze 2012, o 22:19

Jakie zielone małe. Od szyb główny bezpiecznik jest duży zielony umieszczony w pozycji dodatkowej nad przekaźnikami w skrzynce - odpowiada za plus stały, oraz zwykły bezpiecznik u dołu w pozycji 14 daje plus po zapłonie. To który przepala?
Wyjmuj po kolei wtyki z drzwi po jednym może w ten sposób dojdziesz gdzie szukać usterki, nic nie kombinuj z dodatkowym przekaźnikiem to bez sensu w końcu pożar będzie, bezpieczniki mają duży naddatek mocy i skoro się któryś przepala to trzeba naprawić usterkę a nie kombinować od tyłu.
pablomed
Members

Postprzez MAT92 » 11 cze 2012, o 18:16

ten na pozycji 14 cały czas przepala jak prze gazuje auto.. W drzwiach jest wszystko dobre bo sprawdzałem usterka musi tkwić gdzieś albo pod maska albo gdzieś w stacyjce bo nie ma już inne możliwości...
MAT92
Berbeć

Postprzez pablomed » 13 cze 2012, o 23:53

nie pod maską ani nie w stacyjce. Na okablowaniu , czyli na przebiegu od wtyczki w skrzynce bezpieczników do szyb. Niema co marudzić. Jeśli wyjmowanie poszczególnych wtyków w drzwiach nic nie wyjaśniło, to zwarcie będzie w okolicy skrzynki chociaż może być również w samej skrrzynce jeśli kiedyś ją woda zalała. Znajdź sobie na forum ropiskę wyjść z tyłu skrzynki wyjmij wtyk zasilający szyby i już wiesz w czym problem.\: jeśli przestanie się przepalać to wiązka winna, jeśli nie przestanie - zwarcie w samej skrzynce
pablomed
Members

Postprzez MAT92 » 15 cze 2012, o 23:42

no albo skrzynka albo kable dochodzące do drzwi bo odpinałem całkowicie drzwi i dalej to samo znalazłem opis kabli do skrzynki taki http://www.golf3.pl/topics28/skrzynka-b ... t12501.htm ale nie mogę tu nic znalesc o szybach..
MAT92
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka